oyunlarda kullanılan grafik motorlarının iyileri hangileri birde bazı oyunlar bir takım oyunların türevleri oluyor bunlara örnek verebilirmisiniz.
Oyunlarda kullanılan grafik motorları
Benim bildiğim iyilerden:Doom 3 motoru,Unreal 3 motoru var..
Şu anda gerçekçilik ve yumuşak gölgelendirme gibi daha bir çok yenilikler içeren F.E.A.R graphics motoru'nun üstünlüğü tartışılmaz. Az önce okuduğum F.E.A.R incelemelerinde bu dile getiriliyor. Oyuncu kendini tamamiyle oyunun içinde hissediyor.
make-believeŞu anda gerçekçilik ve yumuşak gölgelendirme gibi daha bir çok yenilikler içeren F.E.A.R graphics motoru'nun üstünlüğü tartışılmaz. Az önce okuduğum F.E.A.R incelemelerinde bu dile getiriliyor. Oyuncu kendini tamamiyle oyunun içinde hissediyor.inceleme dedinde oyunların tam incelemesini veren site veya dergi varmı.öylesine incelemeden bahsetmiyorum tam inceleme half life 2 nin incelemesi lazım takıldığım çok yer oluyor.
ganzolistSenin demek istediğin "Tam çözüm","Strateji Rehberi"..Dergi olarak "LEVEL" la yarışılmaz.. , site olarak www.merlininkazani.com idare eder..make-believeŞu anda gerçekçilik ve yumuşak gölgelendirme gibi daha bir çok yenilikler içeren F.E.A.R graphics motoru'nun üstünlüğü tartışılmaz. Az önce okuduğum F.E.A.R incelemelerinde bu dile getiriliyor. Oyuncu kendini tamamiyle oyunun içinde hissediyor.inceleme dedinde oyunların tam incelemesini veren site veya dergi varmı.öylesine incelemeden bahsetmiyorum tam inceleme half life 2 nin incelemesi lazım takıldığım çok yer oluyor.
'HALF LIFE 2 WALKTHROUH' yazar san Google'da, karşına onlarca A-dan Z-ye site adresi çıkar. 'Walkthrough' kavramı, bir oyunun,baştan sona oyuncuya oyunun her anında ne yapacağının anlatılmasıdır.
teşekkür ederim CU_GS7 O siteye biraz baktım ama tam inceleme varmı.
ya aslında bi dergide görmüştüm hl 2 nin tam incelemesini ama ismide aklıma gelmiyor zaten o sayıyıda bulamam.
Ganzolist bildiğim bir site adresi gelmediği için yukarıda yazdığım şekilde yardımcı olmaya çalıştım.
Sevgiler
senin mesajını görmemiştim make believe dediğini yapacağım sanada çok teşekkür ederim.
http://www.merlininkazani.com/co ... n.asp?GID=1548&frm=
ganzolist buyur,istediğin budur.. :))
CU_GS7http://www.merlininkazani.com/codes/review_screen.asp?GID=1548&frm=ya sen ne kadar yardımsever iyi bir arkadaşsın valla kırk yıl arasam bulamazdım tam çözümü görünce acayip sevindim sağolasın teşekkür ederim.
ganzolist buyur,istediğin budur.. :))
Eyvallah,ne demek..Bildiğini esirgemek hatadır..Senin forumdaki yerin "ayrı" zaten..
far cry ın grafik motoruna da iyi diyorlar, cry engine diye geçiyor sanırım.
ya bu far cry benim pc yi aldıktan sonra en fazla oynadığım oyundu.
sonra pc ye format atınca oyunuda bir daha kurmadım
şu anda bana ilgi çekici bi oyun olarak gelmiyor yani sadece grafik başka numara yok.
HL2'nin motoru kendi içinde çok şey vaat etmiyor tek güzellik radiosity ile hazırlanmış mapler bunun dışında zaten fizik motoru olarak Havok kullanılmış durumda, açık alan dediğimizde CryTek firmasının CryEngine tartışılmaz. Bunlar dışında UnrealEngine'de baya başarılı, kapalı alan ve yeni özellikleri ile Doom3 motoruda çok iyi
Crytek gümbür gümbür geliyor tabii. CrySis sağlam bir oyun olacak.
Bir de Unreal Engine 3 ve Project Offset motorları var tabii. Yakın gelecekte PC'lerimiz bir hayli yorulacak ve gözlerimiz bayram edecek. Windows Vista ile birlikte, köklü bir sistem upgrade'i yapmak farz...