Oyunlarda Takılma sorunu

leech
11-06-2009, 19:44   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
709 mesaj

Arkadaşlar konuyu ilk olarak windows 7 bölümüne açmıştım fakat windows 7 yi silip xp yüklediğim zamanda aynı sorunla karşı karşıya kaldım o yüzden buraya açtım.

Sorun şu; bilgisayardaki bütün oynunlarda ( left 4 dead, race driver grid, counter strike) takılıyor yani kesik kesik oluyor. Sorunu ekran kartında olabilir diye tahmin ettim başka bir ekran kartı taktım fakat yine düzelmedi Nasıl düzeltebilirim ? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Amd phenom 2 x3 720
HD4770
Gigabyte MA790x - Ud4
High power 650w

ParanoiD
11-06-2009, 20:02   |  #2  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Ekran kartı driverın güncel degil ise güncelle.işlemci fanını bi güzel temizlemeyi dene.Eski bilgisayarımda bendede hafif takılmalar olmayı başlamıştı bi zamandan sonra oyunlarda.işlemci fanı toz yuvası gibiydi resmen.temizledim ve faydasını gordum bi denemelisin.

leech
11-06-2009, 20:18   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
709 mesaj

Güncel driverini yüklemiştim, işlemcinin fanınında temizledim sorun çözülmedi.. Yinede teşekkür ederim..

Kapalı Hesap (101323)
11-06-2009, 20:23   |  #4  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

oyunu açmadan önce net bağlantısını kes  o an işine yaramayacak tüm işlemleri sonlandır explorer.exe de dahil     oyunu çalıstır kasmadan oynarsın tabi oyundan çıkınca ilk işin explorer.exe yi aktif etmek olsun sonrada güvenlik yazılımlarını aktif edersin  sorun çözülmediyse bu yazdıklarımdan önce ccleaner ile sistemi temizle yine ccleaner kayıt defterini temizle  revo uninstaller ile gereksiz dosyaları temizle  ondan sonra yukarıda yazdıklarımı  uygula

leech
11-06-2009, 20:49   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
709 mesaj

Teşekkür ederim, yaptım fakat sorun çözülmedi. Arkadaşlar bişey farkettim örneğin oyundayım counter strike durduğum yerde iken yanımdakiler hareket halinde hiç bir kasma yok ama ben yürüyünce böyle kısa kısa kasılıyor. Ayrıca öldüğüm zaman diyelim adamları izliyorum herhangi bir kasılma yok ama klavyenin bir tuşuna basılı tuttuğum zaman kasıyor. Örneğini çoğaltabilirim araba yarışında dururken etrafımdaki arabalar hareket halinde iken bir sorun yok ama ben ok tuşlarına bastığım zaman kasıyor. Video izlerken müzik dinlerken de aynı sorun bir tuşa basılı tuttuğum zaman kesik kesik oluyor. Farklı klavye denedim olmadı. Sorun ne olabilir arkadaşlar?

Son Düzenleme: leech ~ 11 Haziran 2009 21:08
leech
11-06-2009, 21:29   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
709 mesaj

Geçenlerde biosu update etmiştim sanırım o günden beri bu sorun wardı ve acaba diyerek bios a girdim ve orda usb keyboard bölümünü disable olarak gördüm onu enable yaptım sorun düzeldi. Yinede yorumlarınızı için teşekkür ederim.