OYUNLARDA TAKILMALARA KESİN ÇÖZÜM NEDİR?

HPQ-User
16-10-2009, 11:50   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

AGEŞÖŞ sormuş:
Fps oyunları bağımlısıyım.Bazı oyunlarda takılmalar,donmalar oluyor.Ayarları minimum seviyeye getirmeme rağmen problemi bir türlü çözemedim.Forumlarda bir yığın çözüm önerileri var ama  çok riskli çözümler olduğundan cesaret edemiyorum.Anakart,Ekran kartı bios güncellemesinden tutun da,Ekran kartını hızlandıran programlar,Visual studio vb.programlar öneriliyor.Sizce Pc'de parça değişikliği yapmadan,bir program veya ayarla bu proglemim çözülür mü? Çözülürse çözüm önerileriniz ne olur.Bu konuda yardımlarızı bekliyorum,teşekkür ederim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
İntel Celeron CPU 2.66 GHz. , 2.67 GHz. , 2,00 GB RAM , NVİDİA  Geforce 8500 GT Ekran kartı gibi özellikleri olan bir birgisayara sahibim.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3 (.NET CLR 3.5.30729)

Banned
16-10-2009, 12:14   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Pc'de parça değişikliği yapmadan,bir program veya ayarla bu proglemim çözülür mü?

Çözülse kimse oyun için parça değiştirmez programları kullanır, ayarları yapar olur biterdi. Hangi oyunları oynamaya çalışıyorsunuz bilmiyorum ama sisteminiz ancak 2005 ve önce sürüm oyunları ancak kaldıracak düzeyde.

Süleyman.
16-10-2009, 14:26   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Komple sistem yenileyin, bütçeniz müsaitse.

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
16-10-2009, 15:40   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

Hiç parça değiştirmeden
8500GT için en güncel driverı yükleyin

ve DX 10 için en son çıkan güncellemeyi yükleyin,
Oyun oynarken sisteminizdeki bütün antivirüsleri kapatın.

OSMAN BAĞÇEVAN
16-10-2009, 18:24   |  #5  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

inceleyin :
https://www.chip.com.tr/blog/osma ... i-dusurun_3883.html

italyanboys95
16-10-2009, 18:38   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
153 mesaj

bence ekran kartının modelini yenile ve 1 gb yap

SAİNT
16-10-2009, 18:43   |  #7  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj

nette saçma sapan birçok tavsiye mevcut yok şunu kurun bunu kurun donanımdan anlamış olsaydınız hak verirdiniz oyun hastası olarak ben donanım üstüne çok düşerim ve alıyım almayayım en ince ayrıntısına kadar incelerim bu bende bir hastalık. şu dudrumda böle pro ile çözülecek olsaydı sırf kasaya 1500 tl gibi bir rakam harcamazdım monitör hariç bende driver güncelleyerek işi bitrirdim.
driver güncellemeleri turbo görevi görmez daha çok sistemin kararlı ve randımanlı çalışmaları için çıkartılır.

Mustafa@PC
16-10-2009, 22:16   |  #8  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Donanım değişikliği şart özellikle işlemciyi değiştirin ilk etapta zaten onu değiştirmeniz için anakart değişikliğide yapmalısınız muhtemelen...

secman
16-10-2009, 22:29   |  #9  
Yıllanmış Üye
247 mesaj

en önemli parça işlemci ,ekran kartı,ram bunlar hiçbir program driverle iyileştirilemez büyük ihtimal sistem yanar

xxömür
17-10-2009, 00:47   |  #10  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

size yeni bir sistem yolu gözüktü :)))

amokaci3
17-10-2009, 01:30   |  #11  
Yeni Üye
42 mesaj

1.bazı sistemi hızlandıran çok köklü proğramlar var ama tabi bir yere kadar donanımı değişikliği kadar etki etmez (sadece virus proğramlarını kapatsen bile belli bir derece hızlanır tabi her şeyin bir riskide var)
2.bazı arkadaşlar ekran kartını yenile demiş ne alaka sistemin en zayıf halkası işlemci, yenilemeyi düşünürsen onu yenile en zayıf donanımının gücü ne kadarsa bilgisayarının gücüde o kadardır ben 7100 ekran kartı 1 gb ram işletim sistemide vista olmasına rağmen takır takır fifa 10 oynuyorum

Banned
17-10-2009, 02:32   |  #12  
Banlandı
300 mesaj

Anakartın bios unu güncelle
Temiz format at
işlemci macununu yenile
ekran kartının en son driver ını kur
Crack varsa baska crack dene(coğu oyundaki takılmalar crack ten dir)
Xp kullan(Ram in az olduğu için xp yoksa vista oyunlarda daha iyi eğer 4 gb ram in olsaydı vista derdim)
Eğer donanımda uyum sorunu yoksa takılmalar gider hala varsa uyum sorunu vardır veya power (psu) yetersizdir.

OSMAN BAĞÇEVAN
17-10-2009, 03:40   |  #13  
Denetmen
6,606 mesaj
Alıntı: dante-1985  
Anakartın bios unu güncelle
Temiz format at
işlemci macununu yenile
ekran kartının en son driver ını kur
Crack varsa baska crack dene(coğu oyundaki takılmalar crack ten dir)
Xp kullan(Ram in az olduğu için xp yoksa vista oyunlarda daha iyi eğer 4 gb ram in olsaydı vista derdim)
Eğer donanımda uyum sorunu yoksa takılmalar gider hala varsa uyum sorunu vardır veya power (psu) yetersizdir.
1.temiz format niye atıyor...sistemin artık dosyaları oyunu mu etkiliyor...virüs den dolayı format at diyorsanız , formattan sonra virüs yine girecek..

2.işlemci macunu oyunlarda o kadar da önemsencek birşey değil..yenilemesede olur..
3.illegal paylaşım yasak !.
4.xp kullanması çok saçma !

Banned
17-10-2009, 10:39   |  #14  
Banlandı
300 mesaj

Sen benim dediklerimi  yap kardeşim gerisine karişma bunların bişey bildiğinden değil çocuk bunlar sen beni dinle dediğimi yap .Bunların bilmediği ve bu kafayla öğrene meyeceği çok şey , gerisini boşver

Süleyman.
17-10-2009, 11:01   |  #15  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Sen benim dediklerimi  yap kardeşim gerisine karişma bunların bişey bildiğinden değil çocuk bunlar sen beni dinle dediğimi yap .Bunların bilmediği ve bu kafayla öğrene meyeceği çok şey , gerisini boş
Bilmeden konuşup üstüne çok bilmişlik ederek, çocuk gibi bir tabirle bir de üste çıkıp onun üstüne bir de söylenen şeyin yanlış olması acaip bir durum tabi. Dikkat ederseniz soru sahibinin kullandığı işletim sistemi zaten XP. Elindeki donanımla, hastası olduğu FPS oyunlarını düzgün oynama şansı yok, isterseniz yazılım olarak takla attırın. Bu kafayla öğrenemeyeceğiniz çok şey var aslında, çocukça yorum yapıyorsunuz.

Banned
17-10-2009, 15:25   |  #16  
Banlandı
300 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Bilmeden konuşup üstüne çok bilmişlik ederek, çocuk gibi bir tabirle bir de üste çıkıp onun üstüne bir de söylenen şeyin yanlış olması acaip bir durum tabi. Dikkat ederseniz soru sahibinin kullandığı işletim sistemi zaten XP. Elindeki donanımla, hastası olduğu FPS oyunlarını düzgün oynama şansı yok, isterseniz yazılım olarak takla attırın. Bu kafayla öğrenemeyeceğiniz çok şey var aslında, çocukça yorum yapıyorsunuz.
Bunlarin cocuk olduğunu söylemiştim sen beni dinle bunların bilmediği cok şey bilirim .
Adam grafikler düşürsemde takilmalar var demiş demek yazılımla ilgili değil güldürme beni çocuk.
Xp yüklemesini istedim (belki farklı sistem kurmayı düşünür diye bilgi verdim)tabi sen cahil kafanla bunu bile bana karşı sanki cevapmış gibi yorumladın .
 Oyunların minumum sistem gereksinimlerine internet ten bak dediğimi yap sistem yeterli ise takilma olmaz yetersiz olsa bile yavaş oynatır ama kesinlikle takılma olmamasi lazim.

Son Düzenleme: dante-1985 ~ 17 Ekim 2009 15:29
OSMAN BAĞÇEVAN
18-10-2009, 01:01   |  #17  
Denetmen
6,606 mesaj
Bunlarin cocuk olduğunu söylemiştim sen beni dinle bunların bilmediği cok şey bilirim .
Adam grafikler düşürsemde takilmalar var demiş demek yazılımla ilgili değil güldürme beni çocuk.
Xp yüklemesini istedim (belki farklı sistem kurmayı düşünür diye bilgi verdim)tabi sen cahil kafanla bunu bile bana karşı sanki cevapmış gibi yorumladın .
 Oyunların minumum sistem gereksinimlerine internet ten bak dediğimi yap sistem yeterli ise takilma olmaz yetersiz olsa bile yavaş oynatır ama kesinlikle takılma olmamasi lazim.
çocuk diyorsun ya , yaşım 17 olmasına rağmen senden büyüğüm ben..sen istersen yaşının 50 olduğunu söle..Ben senden büyüğüm ...yaşın 50 olsa da 15 olsada ben senden büyüğüm..
davranışlarınla , konuşmanla , terbiyenle kendini belli ediyorsun..
soruyu soran kişiye , beni dinle benim dediği yap demeniz çok yanlış birşey..eğer illa ki bir seçim yapıcaksa o da mesaj sayısı yüksek olanla seçim yapar ve beni dinle benim dediğimi yap diyen birinin dediklerini yapmaz !
hala XP ,XP diyorsun ya , helal olsun sana...sana biz bişey diyemeyiz...

Sizin seviyenize inerek , kendimi daha da küçültmek istemiyorum..Bundan sonra ki yanıtlarınızda cevap yazmayacağım..Cevap yazmayaşımın sebebi bilmediğimden yada karşı tarafın haklı olduğundan değil, karşı tarafın kendini üstün tutması ve aslında cahil,seviyesiz,terbiyesiz olduğundandır..üstte verdiğim yanıtın yeterli olduğunu düşünüyorum !

Banned
18-10-2009, 15:35   |  #18  
Banlandı
300 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
çocuk diyorsun ya , yaşım 17 olmasına rağmen senden büyüğüm ben..sen istersen yaşının 50 olduğunu söle..Ben senden büyüğüm ...yaşın 50 olsa da 15 olsada ben senden büyüğüm..
davranışlarınla , konuşmanla , terbiyenle kendini belli ediyorsun..
soruyu soran kişiye , beni dinle benim dediği yap demeniz çok yanlış birşey..eğer illa ki bir seçim yapıcaksa o da mesaj sayısı yüksek olanla seçim yapar ve beni dinle benim dediğimi yap diyen birinin dediklerini yapmaz !
hala XP ,XP diyorsun ya , helal olsun sana...sana biz bişey diyemeyiz...

Sizin seviyenize inerek , kendimi daha da küçültmek istemiyorum..Bundan sonra ki yanıtlarınızda cevap yazmayacağım..Cevap yazmayaşımın sebebi bilmediğimden yada karşı tarafın haklı olduğundan değil, karşı tarafın kendini üstün tutması ve aslında cahil,seviyesiz,terbiyesiz olduğundandır..üstte verdiğim yanıtın yeterli olduğunu düşünüyorum !

ha şöyle adam ol bilmediğin konularda bir daha yorum yapıp insanları yanlış bilgilendirme öğrenmen gereken çok şey var daha yolun başındasın.Ağır başlı olki şimdiden birşeyler kazanasın yoksa böyle boş boş gidersin.

-KAFKAS-
19-10-2009, 00:04   |  #19  
Üye
93 mesaj

mrb
işlemci ve ekran kartını değiştir
işlemci yerine Core 2 Dou al
ekran Kartıda HIS-ATI 1GB 4670
BUNLAR SENİ EPEY BİR İDARE eder

recycle bin
19-10-2009, 19:45   |  #20  
Yıllanmış Üye
284 mesaj

hem bu lafı söylüyorsun hem de daha şunu yap buynu yap diyorsun. sen adamınsistemine baktın mı? zaten sistem birçok oyunun minumum sistem gereksiniminin altında. daha konuşma burada otur oturduğun yerde.

xxömür
21-10-2009, 01:42   |  #21  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

mesaj sayısı yüksek olanla seçim yapar

cok yanlıs bir kelime mesaj sayısı önemli dğeildir önemli olan mantıklı cevaplardır mesaj sayısına bakarsan her mesaj sayısı cok olan cok bildiginden degildir boş konustutundandır o yüzden siz size yöntemi sunan kişinin diger yorumlarına göz atın öyle karar verin mesaj sayısına göre değil

sonucta mesaj sayısı ya cok bildiginden yada hiçbişey bilmediginden coğalır