arkaşlar ekran kartım 7800 gt ddr3 256 mb bellekki 256 bitlik bi ekran kartı bi çok oyunu çok akıcı bi şekilde oynuyorum buna crysıste dahil ama sorunum şu oyun oynarken bazı ağaçlar taşlar vs. şeyler sonradan geliyor yuruyorum onumde hiç bişey zannedıyorum hop bi bakıyorum birden bi tane taç çıkıyo çimler falan sonradan çıkıyo bunun sebebi ne olabilir.
işlemcim 1.6 ghz e2140
ramler 1rer gb tan 2 adet ddr2 800 mgz.
oyunlardaki genel sorunum
sistemin yetmediği için derken sistemin neyi yetmiyor sorun hangi bileşenden kaynaklanıyo.
bide bütün ayarları minimum yapsamda aynı kıcı kırık gta vicecty de bile aynı.
ama akıcılıkta sorun yok dediğim gibi cok akıcı bi şekilde oynuyorum hiç kasma olmuyor.
ayarları daha düşüğe getirmeniz gerekir.sonuçta bu sistem günümüz için alt sınıf sayılabilicek bir sistem.ve oyunlarda bu tür aksaklıklar olması olagandır..
işlemci dual core 1.6 . bu işlemcide oyunlar için yeterli değil.
ram yeterli gözüküyor.
bi önerimde en güncel driverları kullanmanızdır.
ve ekran kartı 256 bit olmasına ragmen 256mb bellek yetersiz.bit degeri önemlidir ama bellekde önemlidir.
Oyunun Video ayarlarını denemelisin örneğin detay ayarları ile oynamanı öneririm.
bellğin yetersiz olacagını sanmıyorum çünkü yetmeği zaman sistem bellğinide kulllanabiliyor.
ama anlatamadım galiba bu sorun sistemime gore düşük oyunlardada yasanıyo hemde en dusuk cozunurlukte bile.işlemcidede hız aşırtma var 2.12 ghz de çalıyo ve win 7 5.1 puan veriyo. of ya acaba ekran kartımı arızalı bi kaç defa hız aşırtma yuzunden mavi ekran hatası vermişti.gpu zarar görmüş olabilirmi
yapılan hatalı oc ile birlikte PSU artık yetersiz olabilir.
yine oc baglı olarak aşırı ısınma olabilir..
ekran karti sanirsam eski kaldırmıyor
ekran kartı yük altında maximum 65 derece ye cıkıyor. bi ara farketmemişim pc kapanıp duruyordu elektırıklerın dusuk olmasından kaynaklanıyo zannedıyordum. bigun oyundan cıktım tesadufen kasaya elimi attım dusunun kasa nın yan kapagı bile ısınmıstı neyse hemen pc yı kapttım kapağı açtım ekran kartına el sürülmüyor o derece ısınmıs nvidanın amlemının oldugu kağıttakı beyaz yerlerde sararma olcak kadar ısınmıs. hemen cıkardım ekran kartını sogutma bılokları arasını toz tamamen kapatmıs fanın ufledıği havanın bi anlamı kalmamıs tabı. neyse temizledim normale dondude ama bayagı bu sekılde kullanmısım ekran kartını. sanırsam bu olay ekran kartının ya belleklerıne yada gpu suna zarar vermişte olabilir.yarın baska bi ekran kartıyla test edecem eger bı sorun olmazsa ekran katını değiştircem.
bencede bende sorun yaşıyodun değiştirdim 512 aldım ati
Ekran kartı ve güç kaynağı ile hiçbir alakası yok. İşlemci ve RAM yetersiz. 2 GB ile Crysis mi oynanır. Biraz araştırn oyunun sistem gereksinimlerine bakın.bendede aynı sorun var geç gelme sorunu benim sistem şu ;AMD Phenom II X4 940 Quad-Core 3.0Ghz ,Asus M3A78-EM, Highpower 650watt,Zotac 9800GT Amp!,4gb 1066 mhz OCZ,660gb Seagate 32mb NCQ,Creative X-FI surround 5.1,Samsung 2233bw
ayrıca bu sorun yaşanırken fraps 35 fps ölçtü başka bişey olmalı belkide ısıdır nedersiniz ???
ayyynen gta 4 de banada bu oluyor neden olduğuna anlam veremiyorum bi cevap banada çok iyi gelecek