Oyunların babası evine geri dönüyor!

CHIP Online
27-04-2010, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Oyun dünyasının dev ismi evine geri dönüyor: İşte oyuncuları heyecanlandıran geri dönüş hikayesi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/oyun ... -donuyor_19676.html

Resimlerle: Web'de Atari 2600 oyunları

Bundan tam 40 yıl önce Atari'yi kuran, ileriki zamanlarda şirketi satan ve akabinde ayrılan Nolan Bushnell, Atari'ye geri dönüyor.

Bushnell, Atari'yi 1972 yılında kurmuş, Atari 2600 sistemi ve Pong gibi oyunlarla oyun sisteminin yaratılmasında büyük yardımı dokunmuştu. Daha sonra finansal sorunlar yüzünden firmayı satan Bushnell, şirket tarafından zorla çıkarılmıştı. Nolan şimdi 40 yıl önce temellerini attığı şirkete yönetici heyetinin bir üyesi olarak geri dönüyor.

Yakın zamanda iki yöneticinin Atari yönetici heyetinden ayrılmasından sonra, heyet üyeliğine danışman göreviyle gelen Nolan; "Atari'yle, oyun endüstrisünün kilit bölgelerinde ilginç sıçrayışlar yaptığı bir dönemde, tekrar buluştuğum için çok heyecanlıyım. Bu şirket ve markaları benim için her zaman çok önemli olmuşlardır ve onlara heyet seviyesinde rehberlik etmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.

Atari yaptığı bir açıklamada "Mr.Bushnell'in gelişi; Atar'nin ikonik marka adına, dünyaca ünlü oyun markalarına odaklandığı ve işlerini internet yoluyla daha da genişlettiği bir zamanda olmuştur" dedi.

Tüm konu: Oyunların babası evine geri dönüyor!

İzleyin: Oyunların geleceği: Vision 8 oyun motoru

Resimlerle: Web'de Atari 2600 oyunları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu geri dönüş Atari'ye neler katar?