Oyunların yavaş çalışma sorunu

mizan58
26-06-2010, 18:58   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Bilgisayarımda hiçbir değişiklik yapmadığım halde önceden oynayabildiğim oyunlar şimdi çözünürlükleri çok düşük olduğu halde çok yavaş oynanıyor.Nfs underground 2 , pes 2010 , nba 2k9 , metin2 , call of duty 2 gibi ayrıca nette oynadığım flash oyunlardada aynı sorunla karşı karşıyayım..

Sistem Özellikleri
Intel pentıum(R) 4 CPU 3.06GHz (2 CPUs)
1 GB ram
nvidia geforce fx5500 256 mb ekran kartı
windows xp sp2

lütfen yardım..

Son Düzenleme: mizan58 ~ 26 Haziran 2010 19:33
Blackinred
26-06-2010, 19:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
356 mesaj

Öncelikle Windows XP'yi sp3 'e yükselt, ve diğer Windows güncellemelerini de yap. DirectX'i güncelle, ekran kartı sürücüsünü güncelle. Bilgisayarına virüs girmiş olma ihtimaline karşı, birden sorun çıkıyorsa muhtemeldir, KIS veya NIS ile tarat. Bütün bunlardan sonra durumu bildir ki ona göre bir şeyler söyleyelim. Ayrıca konu başlığını değiştir, bu tarz başlıkların ne sana ne de başkasına bir yararı var ve kurallara aykırı.

mizan58
27-06-2010, 10:46   |  #3  
OP Taze Üye
7 mesaj

yazdığınız herşeyi yaptım yine aynı neredeyse hiçbir değişme yok

barancayci
27-06-2010, 11:01   |  #4  
Yıllanmış Üye
105 mesaj

kesinlikle virüs inan bana bende de oldu avast antivirüs ya da esetle tara sil ya da FORMAT EĞER O YUNLARIN GİTMESİNİN İSTEMİYORSAN C'YE AT

SlientDeatH
27-06-2010, 11:19   |  #5  
SlientDeatH avatarı
Yıllanmış Üye
104 mesaj

Bnce En iyi Yöntem Formattır :). Virüs Programlarını Önermem. Virüs siler 2-3 dakka sonra c de ne var ne yok herşeyi silip süpürür ve pc iyice yavaşlamaya ve hatalar vermeye başlar.

En iyi Yöntem Format bnce Format işlemi format atma , programları yükleme felan genellikle 2-3saat alır :)

mizan58
27-06-2010, 11:36   |  #6  
OP Taze Üye
7 mesaj

ben daha önce 2-3 kere format atmıştım yine aynı sorun var
eğer yeniden format atarsam hangi işletim sistemini kurmamı önerirsiniz sistem özelliklerine göre ??

SlientDeatH
27-06-2010, 12:31   |  #7  
SlientDeatH avatarı
Yıllanmış Üye
104 mesaj

mizah58,

öncelikle foramt atıpta yine kasma sorunu yaşıyorsan şunu yapmalısın

1-sadece c ye frmat atıyorsan muhatemelen senin diğer yerel disklerinde ağır bir virüs var . diğer disklerinde müziklerin resimlrn fln varsa cd ye cek ve orayadda format at derim :)

2- yada fanlarını kontrol et yavaş çalışıyorsa kaloriferlerin ısınıyordur buda kasmana ve pcnin res atmasına sebep olur.

Bilgilerim işe yaradıysa ne mutlu bana :)

Blackinred
27-06-2010, 13:54   |  #8  
Yıllanmış Üye
356 mesaj

KIS veya NIS ile tarattığında herhangi bir zararlı bulunmamış sanırım. Bir de Malwarebyte's Anti-Malware'i dene. Buradan indir. Güncellemesini yap ve quick scan (hızlı tarama) ile tarat. Türkçe dil desteği mevcut. Bakım, onarım ve temizleme yazılımlarını da deneyebilirsin. Tune-Up Utilities 2010'u buradan indir. 1-Click Maintenance'i çalştr (masaüstüne bulabilirsin), o gerekli bakım-onarımı yapacaktır. Ayrıca CCleaner'ı buradan indir ve hem kayıt defteri hem de genel temizlik yap.

Ancak, eğer format atmak istiyorsan Windows 7 kurmanı öneririm. Ve eğer ki önemli bilgi, mp3 vs. bir yerlere taşıyabiliyorsan harddiskin tamamına format atman iyi olur. Hiren's Boot Cd'si içerisinde Active Kill Disk programı var onu kullanarak hardiskindeki varsa bad sector hatalarını, bütün virüsleri teizler. Kısacası neredeyse yenisi gibi oluyor hardisk. İşlem uzun sürüyor ama hakkını veriyor.

xenon_06
27-06-2010, 15:21   |  #9  
xenon_06 avatarı
Yıllanmış Üye
103 mesaj

Senin sisteme yakın bir sistem bende de var,yani biraz düşüğü :) Tavsiyem şu anda kullandığın ekran kartı driver ını tamamen silip yerine verdiğim linktekini yüklemen kasma sorunu bende de vardı görüntüde takılma,yavaşlama vs. sorun çözülmezse büyük ihtimal virüs veya ısınma...
http://download.cnet.com/169-21- ... -2108_4-178602.html

mizan58
28-06-2010, 15:02   |  #10  
OP Taze Üye
7 mesaj

ya söylediğiniz herşeyi yaptım hatta windows 7 starter ı kurdum yok yine eskisi gibi
Komik olan şu bu sistem özellikleriyle 640x480 çözünürlükte nfs underground 2 oynayamıyorum :D
ekran kare kare geliyor
bildiğiniz başka bi çözüm yolu yokmu

Blackinred
28-06-2010, 15:54   |  #11  
Yıllanmış Üye
356 mesaj

Bilgisayarın ısı düzeyleri nasıl? En son ne zaman kasayı açıp içini temizledin? Bunlar da önemli faktörler. Bir önceki mesajımda da dediğim gibi eğer sorun normal formatla çözülmüyorsa ve donanım ile ilgili değil diye düşünüyorsan kill disk programını dene.
Kısaca anlatayım sana;

- Hiren's Boot CD'sini buradan indir. (Direct HTTP Mirror yazan yere tıklayacaksın)
- Winrar ile çıkart ve içindeki ISO'yu cd ye yazdır.
- Bilgisayarı baştan başlat ve biostan boot olarak cd yi seç.
- CD ile başlattığında 2 seçenek çıkacak. 1. Start Boot CD ve 2. Mini WinXP
- 1. Start Boot CD'yi seç.
- Hard Disk Tools kısmından Active Kill Disk'i seç.
- Kill Disk içinde silme yöntemi olarak US DOD 5220'yi seç.
- 250 GB'lik hardiskte 8 saat sürüyor, sen kendine göre hesabını yap.

Erinme, üşenme ve uzun vs. uğraşamam deme. Ben kill disk sayesinde neredeyse göçmüş bir hard diski düzelttim. Ne bad sector kaldı ne virüs hatta 7 GB lık kayıp alan bile geri geldi. Ayrıca Windows 7 Starter yerine Home Premium ya da Professional kur.

mizan58
28-06-2010, 16:01   |  #12  
OP Taze Üye
7 mesaj

harddiski zaten değiştirdim 160 gb lık vardı 80 gb lık taktım