Özel Soğutmalı Kasa

SedorKing
01-09-2008, 22:10   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
182 mesaj

Herkese Selamlar

Evet arkadaşlar konuyu açmamın sebebi bir projemiz var özel kendinden soğutmalı kasa bu fan değil şimdilik daha fazla detay veremiyorum üzgünüm. kasa aşağı yukarı mümkün olduğu kadar yerli üretim olacak ve dediğim gibi kendine ait özel bir soğutma sistemi olacak siz olsanız böyle bir kasayı tercih edip alırmıydınız? ve böyle bir kasada nelerino lmasını isterdiniz fikirleriniz ve yantılarınız bu projenin hayata geçmesi için çok önemli şimdiden değerli yanıtlarınız için teşekkürler.

Canlas
01-09-2008, 22:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
362 mesaj

eğer soğutmada yeterli performans verecekse tarcihim olur
sulu soğutma sistemlerinin çok dağınık olası yada çok yer kaplaması sıkıntı yaratıo
yeteri kadar ferah olmalı bence

panda34
01-09-2008, 22:42   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj

En sağlam kasa soğutma sistemi , büro tipi buzdolabı ile olur .
Anakartı(İşlemci , ekran kartı anakartı üzerinde) ve Harddiski buzdolabının içine koyun
DVD yazıcı , PSU , buzdolabının üzerine konulabilir .
sonra kablolar için delikler açın vesaire
gerisi sizin hayal gücünüze kalmış ...
Böyle bir soğutma sistemi ile yapılamayacak overclock yoktur herhalde .

SedorKing
01-09-2008, 23:17   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
182 mesaj
mengu88
En sağlam kasa soğutma sistemi , büro tipi buzdolabı ile olur .
Anakartı(İşlemci , ekran kartı anakartı üzerinde) ve Harddiski buzdolabının içine koyun
DVD yazıcı , PSU , buzdolabının üzerine konulabilir .
sonra kablolar için delikler açın vesaire
gerisi sizin hayal gücünüze kalmış ...
Böyle bir soğutma sistemi ile yapılamayacak overclock yoktur herhalde .
Güzel bir fikir ancak en başta dağınık bir sistem olacak ikinci bir buzdolabında delik açarsanız o buzdolabı tam olarak işlevini yerine getiremez tekrardan yalıtmanız gerek ve son olarakta içerde oluşabilecek nemde... burasınıda ben sizin hayal gücünüzüde bırakıyorum :)

benim burada yapmak istediğim en başta ki nasip olursa inşallah ilk başta yerli bir üretim kasa türkiyenin kasasını yapmak bir yerden girmeliyiz artık ikincisi yeni bir fikir ve ürünle ortaya çıkmak ve bunu herkesin kullanacağı biçimde tasarlamaktır illaki o.c yapan pc kullanıcıları hedef değil böyle bir sistemle seside bir miktar olsun azaltabilmek bu arada belirttiğim gibi yerli üretim olacağı için gümrük vs. olmadığından kasa daha ucuz ve kaliteli olacaktır. ilk etapta ya güç kaynaksız yada fsp marka güç kaynağı düşünüyoruz saygılar.

legatus
13-09-2008, 00:08   |  #5  
Üye
87 mesaj

öncelikla kasayı yaptığınız metal çok önemli.bence bununla başlayın.daha sonra işlemcinin soğuması içinde yan kapakta egzoz fan.ve ön panelde de 12 lik vaya 14 lük bir fan iyi olur.ayrıca kolay taşımak içinde kulp olursa şahane olur.sıvı bazlı soğutma sistemi olsa gerçekten çok iyi olur fakat hem fiyat bakımından yüksek olur hemde gerçekten çok karmaşık bi yapı oluşturur.güç kaynağı eğer dandik bişey olacaksa bence hiç gerek yok.ona ayrılacak bütçe de soğutma sistemine harcanabilir.güzel bişey olursa neden almayım...