özlem duymak

sendotilyon
30-09-2009, 19:58   |  #1  
sendotilyon avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
475 mesaj

arkadaşlar insan neden geçmişe özlem duyar?

Son Düzenleme: sendotilyon ~ 30 Eylül 2009 19:59
matrax-38
30-09-2009, 20:01   |  #2  
matrax-38 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
746 mesaj

Yolun sonuna yaklaştığını anladığı için:)

sendotilyon
30-09-2009, 20:02   |  #3  
sendotilyon avatarı
OP Yıllanmış Üye
475 mesaj

bilmiyorum ama insanın içi sıkılıyor bunalıyor

matrax-38
30-09-2009, 20:08   |  #4  
matrax-38 avatarı
Yıllanmış Üye
746 mesaj

Niye sıkılıyo ya kaç yaşındasın?

International Affairs
30-09-2009, 20:10   |  #5  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

Her insan geçmişe özlem duymaz bu Kişiye göre değişir eğer insanı Mutlu eden şeylerin eski anıların olduğuna inanan biriysen bu durum normal.

O_uzHaN
30-09-2009, 20:22   |  #6  
O_uzHaN avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,061 mesaj

keşke dediği için

Mustafa Akın
30-09-2009, 20:53   |  #7  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Gelecekten umudu olmadığı için.

MY_KIL
30-09-2009, 21:02   |  #8  
Yıllanmış Üye
351 mesaj

elinde olan fırsatları değerlendiremediği veya kaçırdığı için. birşeylere geç kaldığı için. her yaşın ayrı güzelliği var onları yaşayamadığı için. ama hayatta hiçbirşey için geç kalmış değildir. ümitler hayaller yoksa insan yaşayamaz. hayat insanı önce imtihan eder sonra sonuçlarına KATLANDIRIR. bazı fırsatlar bir kere verilir kıymetini bilmeniz gerekir. kıymet bilirseniz iyi sonuç bilmezseniz kötü sonuca hayat sizi katlandırır. en basitinden eğitim ve okul ve çalışmak vs. gibi düşünebilirsiniz. zamanında ders çalışmayan mutlaka pişman olur keşke çalışsaydım der. bunu demeyen yoktur.

geçmişte tercihlerini iyi yapmayan geleceğini düşünmeyen biri, gençlik gitmişse gelecekten ümitsiz bir şekilde istemediği işi mesleği yapıyorsa iki kuruş para kazanıp sevmediği bir şekilde evlendiği veya sevip sonradan sıradanlaştığı evliliği ve akşam eve geldiğinde kahve köşelerinde amaçsız bir şekilde vakit geçiriyorsa öleceği günü böyle bekleyirsa ümitsiz bir insansa böyle biri için bir mucize olmalıdır ki çıkış yolu bulsun. ama hayır gençliğinin hala elden gitmediğini düşünüyorsa o gücü hala kendinde buluyorsa bence hiçbirşey için geç kalmış değildir. biryerlerden başlamalı kendi çıkışını kendi bulmalı ve neleri nasıl yaparsa mutlu olacağını düşünüp ona göre yaşamalıdır. çabalamalıdır. mutlaka biryerlerde kendini bekleyen bir kısmet bir u dönüşü bir kader vardır. Allah büyüktür. çalışan hakeden hakettiğini her zaman bu dünyada da öbür dünyada da alır. yoksa ömür boyu herşeye özlem duyar hep geçmişe özlem duyar.

bu dünya acımasızdır. herkes ne yapıyorsa kendini kurtarmak için yapmaktadır. gemisini kurtaran kaptandır. kimseden kimseye hayır yoktur. bir insan bir kere düşmeye görsün en iyi dostlar bile terki diyar eylemektedir. ananız babanız da hayatta olmazsa o zaman vay halinizedir...

fatihdw
30-09-2009, 21:11   |  #9  
fatihdw avatarı
Yıllanmış Üye
475 mesaj

insan aslında en iyisini yaşamış olsada geçmişinde yine de keşkeleri oluyor ki buda ilerki yaşamında tecrübe olabilir.

şu da var ben askerdeyken bitsede gitsek derdim hep saniyeleri sayacak kadar psikopat  olmuştumKahkaha

askerlik yaptığım şehirden nefret etmiştim(vatana canımız feda o ayrı)

ama gelin görün ki şimdi o arkadaşlık ortamını çok özlüyorum komik gelebilir ama askerlik yaptığım şehire gezmeye gitmeyi düşünüyorum durum bu kadar da vahimKahkahaKahkaha