iyi günler,
bu yaz kendime bir dizüstü bilgisayar aldım, okuduğum şehirden (karabük) yaşadığım şehire (istanbul) geldim..
Arkadaşım benim için okuduğum şehirdeki masaüstü bilgisayarımın harddisklerini (iki harddisk var) bana gönderdi, daha sonra pc'yi kendi kullanmaya çalışırken anakart, işlemci, kendi harddiski vs hepsini de yakmış. Şimdi o pc'yi kullanma fırsatım kalmadı.
Harddisk'imde çok da önemli şeyler yok açıkçası, ama kıyamayacağım fotoğraflar mevcut.. Bu verileri aktarmak için de aktarıcı bir kutu aldım belki bilirsiniz (3.5" usb external box yazıyor).Ve büyük bir kısmını aktarabildim ama özellikle bazı fotoğraflarımı aktaramadım, hatta diğer aktardığım fotoğraflardan ne farkı var bunu da anlamadım, bazıları aynı klasör içinde, makineden tek seferde aktarılmış veriler. Tıkladığımda sol taraftaki menüde "Öznitelik: Şifreli" yazıyor.. Zannedersem harddisk'i pc'me takıp bu şifrelemeyi kaldırmam gerekiyor ama artık kendi pc'me takamam.. Başka bir masaüstü pc bulmam da zor açıkçası.
Öncelikle acaba bu şifrelemeyi kaldırmanın bir yolu var mı? Yani direk dizüstü bilgisayarıma bağladığım taktirde? Eğer yoksa, bu harddiskleri bir masaüstü pc bulsam ordan kaldırma gibi bir şansım var mı? Nasıl yaparım? Yapabilcek bir teknikservis biliyormusunuz? Lütfen yardımcı olun. Şimdiden çok teşekkürler..