(öznitelik: şifreli) dosyaları nasıl kurtarırım?

pshadow
28-07-2007, 22:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

iyi günler,

bu yaz kendime bir dizüstü bilgisayar aldım, okuduğum şehirden (karabük) yaşadığım şehire (istanbul) geldim..

Arkadaşım benim için okuduğum şehirdeki masaüstü bilgisayarımın harddisklerini (iki harddisk var) bana gönderdi, daha sonra pc'yi kendi kullanmaya çalışırken anakart, işlemci, kendi harddiski vs hepsini de yakmış. Şimdi o pc'yi kullanma fırsatım kalmadı.

Harddisk'imde çok da önemli şeyler yok açıkçası, ama kıyamayacağım fotoğraflar mevcut.. Bu verileri aktarmak için de aktarıcı bir kutu aldım belki bilirsiniz (3.5" usb external box yazıyor).Ve büyük bir kısmını aktarabildim ama özellikle bazı fotoğraflarımı aktaramadım, hatta diğer aktardığım fotoğraflardan ne farkı var bunu da anlamadım, bazıları aynı klasör içinde, makineden tek seferde aktarılmış veriler. Tıkladığımda sol taraftaki menüde "Öznitelik: Şifreli" yazıyor.. Zannedersem harddisk'i pc'me takıp bu şifrelemeyi kaldırmam gerekiyor ama artık kendi pc'me takamam.. Başka bir masaüstü pc bulmam da zor açıkçası.

Öncelikle acaba bu şifrelemeyi kaldırmanın bir yolu var mı? Yani direk dizüstü bilgisayarıma bağladığım taktirde? Eğer yoksa, bu harddiskleri bir masaüstü pc bulsam ordan kaldırma gibi bir şansım var mı? Nasıl yaparım? Yapabilcek bir teknikservis biliyormusunuz? Lütfen yardımcı olun. Şimdiden çok teşekkürler..

Recep Baltaş
29-07-2007, 10:24   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Kendi PC'nize takmaktan başka çareniz yok. Malesef başka çözüm yok.

azizkguc
29-07-2007, 17:05   |  #3  
Taze Üye
10 mesaj

merhaba, bahsettiğin problemin benzeri daha önce başıma geldi. çözümü de var sanırım. önceki bilgisayarda gelişmiş özniteliklerden veri şifreleme istenmiş ve bu sayede windows (yani NTFS) senin için "public key" ın yanına bir "private key" üretiyor ve o dosyayı tekrar açabilmek için aynı bankadaki kasalarda olduğu gibi her iki anahtara da ihtiyaç duyuyor, yani anahtarlardan biri yoksa maalesef.
ancak bu anahtarın oluşturulduğu windows artık yoksa yapacak tek iş kalıyor Encrypted File System recovery programları var benim kullandığım yazılım paralı idi "Advanced EFS Data Recovery" bunu tavsiye ederim. Programın bende tam sürümü var kendim satın almıştım Cool bana 100 dolara mal olmuştu.
eğer programı bulamazsan bana mail atabilirsin.
"azizkguc@gmx.net"

Son Düzenleme: azizkguc ~ 29 Temmuz 2007 19:54
pshadow
29-07-2007, 21:08   |  #4  
OP Taze Üye
19 mesaj

çok teşekkür ederim, bu foruma yeni kayıt oldum ama insanların bu kadar ilgili olması da ayrıca mutlu etti beni..

Aslında windows aynen duruyor yani hem windows'un bulunduğu harddisk hemde yedek harddisk'im yanımda, şifreli o dosyalar da anladığım kadarıyla windows klasöründe ancak kendi bilgisayarıma takma şansım kalmadı artık çünkü bilgisayardaki herşey yanmış dediğim gibi.. Başka bilgisayara takarsam acaba, sonuçta harddisklerim farklı bir bilgisayarda tanımlıydı falan yani beraber çalışıyorlardı, farklı bilgisayar olduğunu anlamayıp birden diğer bilgisayar da yanmasın benim ki gibi? Çünkü arkadaşın bilgisayarımı nasıl yaktığını anlamadım ama bunun gibi bir olaydan şüpheleniyorum..

Kısacası windows olduğu gibi duruyor, dosyalarda sanırım mevcuttur, hem bu dosyaları kurtarmanın daha kolay yolunu hem de dediğiniz programı yine arıycam eğer bulamazsam size ulaşırım şimdiden çok teşekkür ederim.

orionnet
30-07-2007, 00:00   |  #5  
Yeni Üye
25 mesaj

dosyanın üzerine sag tıklayıp gelişmiş seçeneğinden dosyaların açılması için adminstratöre izin veriyosun ve dosyalar açılıyor ama detaylı olarak anlatmam için problemli pc ye bakmak lazım www.orionnet.com.tr burada iletişim bilgilerimiz var buradan ulaşırsan sana neler yapman gerktiğini yazarım veya söylerim gerisi sana kalmış kolay gelsin şimdi evde olduğumdan deneyemiyorum kusura bakma

stern
30-07-2007, 09:12   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

eski pc içersinde sertifikayı kurtarama gibi bir şansın olabilir. Bu işlem için eski windows'un içersinde program filesta bulunan internet explorer 'ı çalıştırmayı denermisn
burda araçlardan internet seçeneklerine gelelim
sonrasında içerik bölümünde sertifikalar bölümüne gelin ilk bölmüde kişisel olarak adlandırılına yerede herhangi bir sertifika var mı kontrol edermisniz

pshadow
09-08-2007, 16:49   |  #7  
OP Taze Üye
19 mesaj
stern
eski pc içersinde sertifikayı kurtarama gibi bir şansın olabilir. Bu işlem için eski windows'un içersinde program filesta bulunan internet explorer 'ı çalıştırmayı denermisn
burda araçlardan internet seçeneklerine gelelim
sonrasında içerik bölümünde sertifikalar bölümüne gelin ilk bölmüde kişisel olarak adlandırılına yerede herhangi bir sertifika var mı kontrol
Biraz geç oldu ama şehir dışındaydım.. Dediğiniz gibi baktım ama malesef orda da bir sertifika bulamadım malesef.. Başka bir yol var mı? Windows aynı windows hala, öyle bir sertifika varsa içinde bi yerde olması gerekir sanırım..

stern
09-08-2007, 17:03   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

ara bölümünde *.cer olarak aratırımasın tüm dosya ve klasörlerde ve *.crt olarakta aratabiliriniz. eski sistemin partitionında bulabilecekm bu şekilde

pshadow
09-08-2007, 17:11   |  #9  
OP Taze Üye
19 mesaj

*.cer olarak aratınca osp isimli birşey buldu windows\java\classes 'de

*.crt olarak aratınca da sadece iki tane Microsoft.VC80.CRT isimli dosya buldu onlar da program files\divX\DivX Player ve program files\divX\DivX Web Player'da..

ahmetali53
09-08-2007, 17:49   |  #10  
Yıllanmış Üye
197 mesaj

Bir Linux LIVE CD ile denemeni tavsiye ederim. Büyük ihtimalle dosyaları açacaktır.
Benim böyle sıkıntılarım olunca Linux LIVE CD kullanıyorum.
Kolay gelsin.

ThuG
09-08-2007, 19:31   |  #11  
Yıllanmış Üye
147 mesaj

arkadaşlar bi kere sadece .cer dosyası yetmez.key in tutulduğu .pfx dosyasıda gerekirki bunlar bi işe yaramaz.çünkü dosyalar kullanıcının sid si kullanılarak şifreleniyor.önlem olarak recovery agent yapılmalı ama iş işten geçmiş çünkü recovery agentta önceden şifrelenen dosyaları kurtaramaz.en iyisi efs data recovery ile denemen ama yüzde yüz bulur diyemez kimse.en garanti seçenek kendi bilgisayarına takmak.kolay gelsin

pshadow
14-08-2007, 18:53   |  #12  
OP Taze Üye
19 mesaj
ThuG
arkadaşlar bi kere sadece .cer dosyası yetmez.key in tutulduğu .pfx dosyasıda gerekirki bunlar bi işe yaramaz.çünkü dosyalar kullanıcının sid si kullanılarak şifreleniyor.önlem olarak recovery agent yapılmalı ama iş işten geçmiş çünkü recovery agentta önceden şifrelenen dosyaları kurtaramaz.en iyisi efs data recovery ile denemen ama yüzde yüz bulur diyemez kimse.en garanti seçenek kendi bilgisayarına takmak.kolay
Öncelikle teşekkürler, dediğini uyguladım, sanırım bir sonuca ulaştım:

Ancak şimdi ne yapmam gerekiyor bilmiyorum =) Ayrıca iki harddisk'im var, yani burdaki şifreleri bir şekilde alıp diğerindeki dosyaları açmam gerekiyor.

Ben kendim de yine biraz uğraşıcam bunlarla ancak sizde bilginizi aktarırsanız sanırım hem çözüme daha hızlı ulaşabilir hem de başka arkadaşların başına aynı problem gelirse kendi başlarına çözebilirler.

ThuG
14-08-2007, 21:07   |  #13  
Yıllanmış Üye
147 mesaj

şifreleri alıp açmak olamaz.çünkü şifrelerken oluşan sertifika ve private key doyasını alman gerekir.yapıcağın bu programı kullanrak diğer harddiskteki dosyalarıda decrypt yapmak.bu programı hiç kullanmadım ama yeşil olanlar çözülmüş.ben olsam scan for keys den başlardım.