iyi günler arkadaşlar.
pc'm den site yayın yapmak için xammp kurdum herşey güzel çalıştı fakat ip adresimi yazınca modem ayarlarına giriyor.ip adresini yazınca siteme girmesini istiyorum bunun içinde modem ayarlarından yonlendirme gereklimiş.Zyxel P-660HW-T1_v2 marka modemim var nası yapılacağı hakkında yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...
P-660HW-T1 yönlendirme sorunu
Merahaba,
Öncelikle kolay gelsin. Aynı modemi bende kullanıyorum. Size yardımcı olmaya çalışacağım. İlk önce 192.168.1.1 ip adresinden modeminizin ayar sayfasına giriş yapın. Daha sonra Gelişmiş> Uzak Yönetim > WWW menülerini takip edip sayfayı açın. Port yazan yere 80 dışında bir ip adresi girip uygula yı tıklayın. Bunu serverınızın çıkış portu olan 80 ini engellmesin diye yapıyoruz. Saha sonra browserınızın url kısmına 192.168.1.1:girdiğiniz port numarsını yazıp enter a basın. Örnek olarak http://192.168.1.1:120/ gibi. Şimdi Sıra geldi yönlendirme işlemi ve güvenlik duvarından izin vermeye. Şimdi Ağ > Ağ adresi yönlendiricisi > Port Yönlendirme ye tıklayın Menüler aracılığıyla. Servis Ad kısmından www yı seçip Sunucu IP Adresi kısmınıda serverınızın ip adresini girip ekle deyip en sonda uygula deyin. Şimdi güvenlik duvarı ayarlarını yapacaksınız. Güvenlik > Güvenlik Duvari > Genel den genişlet... yazan yere tıklayıp bütün değerleri izin diye değiştirip uygulaya tıklayın. Güvenlik > Güvenlik duvari > Kurallar ın içine girin. Paket Yönü den Lan to wan ı seçin bekleyin. EKleye tıklayın Açılan saydan kuralınızı ekleyin. Adres Tipi Tek adres seçip serverın ipsini girin ekle deyin any nin üstüne tıklayıp sil deyin. Mevcut Servisler http yi seçin ekle deyin gene any yi silin. en son uygula deyin gelen sayda tekrar uygula deyin. Bu işlemi wan to lan ı seçip tekrar yapın Hepsi bu kadar tekrar kolay gelsin. İsterseniz yardımcı olabilirim.
öncelikle cvplanığz için teşekkürler..
tüm dediklerinizi yaptım fakat olmadı 192.168.1.1:120 ile girebiliyorum buraya kadar sorun yok diğer 2 maddeyide yaptım sağlam olsun diye güvenlik duvarınıda kapattım modemin fakat ip yazınca bişey gelmior serverim açık 127.0.0.1 veya 192.168.1.33 ten veya localhosttan erişebiliyorum ama ipden erişemiyorum..ayrıca hiçbir firewall yazılımı yok pcmde windows güvenliq duvarını bile kapattım.
Zyxel modemlerden içerden kendi dış ipnize ulaşılması kapalı o yüzden internet ipizle web sitenizi görünteleyemezsiniz. Siz bana ipnizi yazın ben bir bakayım
oldu walla elinizine kolunuza sağlıkkk allah tuttuğunuzu altın etsin çok çok saolun
Ne demek. Başka biri görebiliyor dimi? İsterseniz bende bir girebilir miyim sitenize?
proxy üzerinden girdim girdi ayrıca bakabilirsniz
88.234.119.69
Web Tasarımcı mısınız? Sitenizin tasarımını yaptınız mı?
yok değilim ama tasarım yapabilirim ileri düzey bilgim var html php .. ama bunu dosya paylasımı için açtım arklar arasında
5 kişi aynı anda dosya çekse her biri 20kb ile çekebilicek :D
Ttnetin son çıkardığı 8 mb sınırsız 49 tl olan mı ? birde ortlama kaç mb hız oluyor?
evet o,walla değişiyor normalde 800 ile indirmesi lazım 300 400 arası
Peki 15 gb den sonra hızı düşürüyor mu?
download düşüyor ama uploada dikkat etmedim. 15gb geçince 50 ile geliyor dosyalar
Eğer server üstüne dışardan dosya almazsan senin hızın düşmez
ewt birileri bana upload yapmadıkları sürece değişmez indirme hızım
xampp ın güvenlik yapılandırmasını yaptın mı?
yapmazmıyım :) ip adresime /xampp yazarak bakabilirsin