Değerli arkadaşlarım!
2.el bir laptop aldım.datron marka ve p4 2.4ghz işlemciye sahip.Ancak çalışırken özellikle oyunlarda o kadar ısınıyor ki işlemci artık kendi kendine kapanıyor bir süre sonra.Bu problem bütün p4 laptoplarda mı var yoksa benim aldığım cihazda bir probem mi var.Ayrıca soğutmak için bir yöntem var mı bildiğiniz.Şimdiden teşekkürle
P IV Laptoplarda aşırı ısınma
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.2.4 ghz de oyunlarda ısınma problemi olması normaldir birde bilgisayarının fanının ewskidigini hesaba katarak normal oldugunu soyleyebilirim.Ama yinede normal stabil calısmada ısının artıp artmadıgını bi kontrol et.Bunun haricinde laptopların fan ayarlarını kontrol et.Tam olarak hatırlamıyorum ama max pil omru icin su sıcaklıktan sonra fanı calıstır gibi birsey vardı o deger yüksek oldugu icin oyun oynarken sogutmaya vakit bulamıyor olabilir.
laptopun altına takılabilen ve usb den calısan harici sogutma sistemleri mevcut.coolermaster'ın yanlıs hatırlamıyorsam 64$ a boyle bir aleti vardi.Ama bu tür seyleri genelde internet üzerinden satıs yapan sitelerden bulabilirsin.Bu arada usb'den güc cektigi icin pilin kullanım süresini bitirme olayı oldugu icin mobil halde kullanımı cok sürmüyor.