p2m bir numara

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
teyology
29-08-2005, 17:53   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
131 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

böyle bir şey olamaz arkadaslar.

öyle ince düşünülmüş ki her sey.
p2p diil dikkatinizi cekerim.

p2m yani peer to mail.

kotası yüksek e-mail hesap sahipleri kendi hesaplarını dosya depolamak için kullanıyorlar. sonra kullanıcı hesaplarını ve (şifrelenmiş olarak) kendi şifrelerini veriyorlar.) e-posta hesaplarında bir defada en fazla ort. 10 mblık dosya yollayabildiinden program otomatik olarak dosyaları parcalıyor ve parcalara ayırdıgı bu dosyaları otomatik olarak upload ediyor.

eger göndereceginiz film, oyun, program, full albüm müzik vs. vs yoksa buraya kadar yazdıklarım sizi pek de ilgilendirmiyor. çünkü zaten yollayan her zaman var.

eger amacınız sadece download ise o zaman internette ufak bir arastırmayla buldugunuz filmin depolandıgı mail hesabına program arayüzü ile giriyorsunuz. şifrelenmiş şifreyi de giriyorsunuz. (adam kendi şifresini vermek istemez herhalde) mail hesabına girişi gercekleştiren programdan listeyi aldırıyorsunuz. program dosyaların listesini alıyor. (bu işlem 3-5 dk kadar sürebilir.) daha sonra tümünü secerek (ve auto merge yani otomatik olarak birleştir) özeliğini aktif hale getirerek download işlemini baslatıyorsunuz. (baglantı hızınıza göre cok degisir. ben 2 saatte 650-700 mb'lık cdyi indiriyorum. 256 ile bu işlem zaman zaman 4-5 saati bulabilir.)
indirme işmei bittikten sonra klasör içerisindeki dosyaları birleştirmek için sizden onay ister. verin gitsin. filminiz izlenmeye hazır.

(not: 2-3-4 cdli filmler var. kullanım ile ilgili prb yasayanlar benimle zorbat31@hotmail.comdan msn ile irtibata gecebilir.)

(şans vermeye deger mi???

bence sonuna kadar.

(su an ort 45 KB ile indiriyorum.) (k.bit diil k.byte)

cyclops
30-08-2005, 00:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
174 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2005

1- böle dosyalarını paylaşanlar var evet ama bence kaynak az.
2-p2m de ki kadar download hızına ben zaten ulasıyorum.
3- ortalama 45 byte dan 45*3600/1024 =158.2 mb iner nerede 700 mb nerde 158 mb ben 256 kb ile stabil 24.5 ile emulede indiriyorum senin hızın en az 512 olmalı o zaman sende en az 49 kbyte la indirmelisin stabil olarak ki hız iki katına cıkınca donwnload hızı biraz daha fazla artar.yani ortalama 51 52 olmalı sanırım senin hızın.
4- diğer programları denemeden p2m bir numara demeye hakkın yok iyidir belki ama en iyi bir tanedir onu bilmek içinde ne kadar program varsa hepsini kullanmış olman gerekir.

teyology
30-08-2005, 14:42   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
131 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

sevgili cyclops.

yaklasık 10 seneden beri internetle haşır neşir birisi olarak.

daha kimse napster'dan haberi yokken ben napster kullanıyordum.

daha sonra

imesh, kazaa, ares, bearshare, edonkey, emule ve son olarak da bitcomet kullandım.

öncelikle torrent progrtamlarını begenmedimi çünkü istedigim dosyaya ulasma konusunda zorluk cektiimi belirtmek isterim.

imesh ve bearshare'da adwar5e dosyaları var. beasrshare temizlenerek kullanılabiliyor. ama imesh adware'lar temzilendiinde calısmayı reddediyor.
areslite'ı hala kullanmaya devam ediyorm. (yavash, kaynak yeterli diil ama yavash yavash işimi görüyor işte.)

emule da iyidir. diyecek bişeyim yok.

ama p2m ile kıyasladıımda indirme hızı yine de yavash.

not: işyerimden baglanıyorum ve baglantım 512 diil. baglantı hızını tam olarak bilmiyorum. ama tahmin ediyorum ki bilg. basına 1 Mbit olabilir. fakat bilgisayarın konfigürasyonu düşük olduundan hızı düşürüyor  sanırım.

download hızını etkileyen tek faktör baglantı hızı diildir. karsı server'ın hızı ve bilgisayar konfigürasyonu ve patch kablosu, hub, ethernet gibi donanımların calısma hızları da etkiler. bunları da bir dahaki sefere göz önünde bulundur derim.

saygılarımla.

küçük bir düzeltme yapmak isterim.

indirdiim dosyada ulastıgım degerler sanırım snein bilgisayarında daha önce görmediin degerler olsa gerek. ama 700 mb'lık cd'yi indirirken google'dan indiriyordum. ve 135-140 kb'ı gördüm.

45mb 'ı ise walla server'ında indiriyordum.

(yalanım yok yani)

Son Düzenleme: teyology ~ 30 Ağustos 2005 14:55
cyclops
30-08-2005, 15:05   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
174 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2005

estafirullah yalan sölüyosun demedim sayısal olarak imkansız hata yapıyosun dedim.bide bu bilgisayarın indirmesini yavaşlatma olayına değinmak isterim o o kadar etki etmez bence sistem cok kötü değilse.ve emule bence cok iyi ki yeni freeangel modda cıktı ki yani max sürat download edebiliyosun.tabi iş yerinde gece gündüz acık kalabilir mi bilmem.ya iş yerindeki hızı bilmedigin de anlasılıyo 1mbit olsa 1024 kbit eder 1024/8=128 byte ile indirebilirsin en fazla iş yerinde sanırım 2mbit ile baglantı var ama onun coğunuda senin kullanmana izin verilmez bence tabi bi üniversitede filan calışmıyosan. aresi  kullandım yani emulenin adı eşşek ise aresin kendi eşşektir ama işte senin dedigin gibi yavaşda olsa işini görür.ne diyim.hız konusuna gelince ya ben odtüde arkadaşlardan alıyodum filmleri filan dc hubları vardı odtünün su an kapandı ama okul içinde bilgisayardan bilgisayara 1 dakkikada filan indiriyodu bi film yani odtüde hız konusunda artık sınırlayıcı olan ağ hızı değil hard diskin yazma hızı oluyodu ama artık kapanınca yani yasaklanınca mecbur evde 256 kbps ye talim ediyorum.

Son Düzenleme: cyclops ~ 30 Ağustos 2005 15:08