P4 3.20ghz işlemci neden klasöraçarken kasar?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Gemally
06-09-2005, 02:34   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Abi kıl oldum yahu 6 aydır makinemden yeterli (olması gereken) verimalamıyorum gına geldi nedir problem baq özellikler şu

P4 3.20 ghz
512 mb kingston ram 400lük
128 mb on/board ati radeon ekran kartı
başkada bi şeyi sölememe gerek yoq...
ama klasör dahi açarken kasıo makine agalar bi
el yorun allah rızası için yahu...

Banned
06-09-2005, 09:53   |  #2  
Banlandı
153 mesaj

problem ısıdan.intellerde artık ısı problemi nedeniyle %50 ye varan performans düşüklüğü yaşanıyor.eskiden amdlerde vardı bu sorun şimdi intelde.intel hypertreadingi çıkardığından beridir bu problem var.ve işlemci saat hızları doğru fakat ısı nedeniyle frenleme yaparak 2.4 ghz'e kadar düşüyor.sorun bundan ibaret.şuanda yeni pc alırken en iyi çözüm amd.hem çok düşük ısıda çalışıyor hemde over clock potansiyeli çok yüksek.2.8 işlemci ile p4 3.0 yaptığı işleri rahatça yapmak mümkün.benim tanıdığımdada aynı sorun var ben amd kullanıyorum o intel.benimki 2500 sempron onunki 3.0 lga. benim onunkinden hızlı çalışıyor.sebebide az ısınması.

sehrikalp
06-09-2005, 10:40   |  #3  
Yıllanmış Üye
543 mesaj

Bence 2500 sempron, 3.0 Ghz LGA'dan yavaş çalışıyorsa başka bir yerde problem aramak gerekir. Amd iyidir, Ben de amd kullanıyorum ama sempronun genel performansı 3.0 LGA kadar olamaz. Bi kere 3.0 LGA nın taşıdığı otomatik komut setlerini taşımıyor.

Banned
06-09-2005, 12:30   |  #4  
Banlandı
153 mesaj

şöyle bir şey var dikkat ettiysen 3.0 cpular frenleme yapıyor bu yüzden hızları kesilince kağnı gibi oluyor.buna benzer başka bir olay daha önce formlarda yer almıştı zaten.komut setlerinin farklı olması frenlemeden kaynaklanan sorunları çözdüğünü kimse idda edemez.öyle olsaydı işlemci nekadar ısınırsa ısınsın yavaşlama hissedilmezdi.3.0 ancak özel konfigürasyonlarda kendini çok fazla belli edebilir.en başta anakart çok önemli.her markada aynı performans mevcut değil.orjinal intel anakartlarda bile işlemci ısısı çok yükselince yavaşlama çok belli oluyor.

sehrikalp
06-09-2005, 13:28   |  #5  
Yıllanmış Üye
543 mesaj

Konut setleri frenlemeyi engeller demiyorum zaten. Ama işlemcinin performansını ciddi biçimde artırır. Bu durumda sempron gibi bir işlemci 3.0 LGA'yla yarışamaz. İşlemci ısısının artışı performansı tabii ki düşürür. Ayrıca 2 MB cache belleği var. Doğru bir soğutma yapılmamış veya Heatsink yanlış takılmış olabilir. Performansın bu kadar düşmesi için (sempronun da altına) işlemcinin gerektiği gibi soğutulmuyor olması gerekir. İşlemci aşırı ısınıyorsa bence problem soğutma sistemindedir kısaca. 3.0 LGA'yı sempronun bile altında bir performansla kullanmak pek akıl karı değil. Tabii farkı oluşturan sadece ısınma olmayabilir. Ramlerin çalışma frekanslarının farklılığı, veriyolu hızları, hdd performansı bile genel performansı etkiler. Her şeyi direk işlemciye yüklemek, işlemciden dolayı performans düşüyor diye kestirip atmak doğru değil. Kalitesiz bir güç kaynağı bile işlemcinin ve diğer donanımların gereğinden fazla ısınmasına sebep olabilir.

darkstar
07-09-2005, 23:31   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

sistemi sen kurtuysan eger harddiskin eger ide ise takili olan kabloya bak renkli kisim boarda gelsin klasorleri acarken kasiyosa yuzde doksan bununla ilgilidir ve hardiskinin tek bi kabloya taksan daha fazla verim alirsin,
ÖNEMLİ: harddiskin ve cdromun jumperlerini kontrol et harddiski master cdromu slave yap. yuzde doksan sorunun harddiskin cakismasiyla ilgili eger harddiskin sataysa cdrom sistemden cikarip oyle bi dene baka eminim sorunun cozulecektir ataysada cikarip dene sorunun burdan mi yoksa baska biseydenmi kaynaklandigini anlarsin, eger tek harddisk takiliysken yani cdrom dvd yada herhangi bi writer yokken ayni sorunun yapiyosa format at windowsu yeniden kur bilgisayar turp gibi olur sana garanti veririm

jaina
08-09-2005, 15:31   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

( Küçük bir ayrıntı yapayim, Mercan kardeş Intel Hyperthreading geldikten sonra ısı yükselmesi başladı diyorsun dimi? Of nasıl da atmışsın öyle, oltaya takılmamak olmaz....
Birde C serisi işlemcilerdede Ht var dı ve hiçbir sıcaklık sorunu yoktu. Bu sorun Precott a geçtikten sonra l2 cache 1mb olması avantajına kanıp, sıcaklığı göz ardı etmesi ile oluştu. Lütfen biraz dikkatli atalım....)

darkstar
09-09-2005, 23:30   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

al isteee yaaaa muhendismissss boyle muhendis mi olunur yaa?
bunu ben elestirsem derdinki bi kere kil oldun ya ondan boyle yazmisin bak bunu yazan daha 17 yasinda atri muhendis degil ama cocuk seni suya goturur susuz getirir anca pet siseden icersin muhendissin ya o bakimdan :))