Merhaba arkadaşlar.
P4 makinanın ısısı yükteki 127 derece oluyor. Bu ısı sorun yaratır mı? Yaklaşık 4-5 yıldır hiç bir işlem yapılmamış. Termal macun ve de yeni bi fan önerisinde bulunur musunuz? İşlemci p4 630 (lga 775)
kasanın içindeki herşeyi temizle.şu adresteki termal işini görür.http://www.hepsiburada.com/liste ... 221&categoryId=1125
hala düzelmesse başka bi psu ile dene.
Galiba yanlış gördüm yada yazıda yanlışlık olabilir..127 derecede çalışan işlemci ilk defa görüyorum..Bizim elimizi yıkadığımız su 40-50 derece...Hangi program ile sıcaklığı buldun..Bi başka programlada bakabilir misin..speccy yada blackbox ile...Belki kullandığın program başka sıcaklık birimini kullanıyordur...
Makine benim değil. Arkadaşa diyorum kullanma fan al diye ama kullanıyo yinede. Bi de anlamadığım nokta nasıl olurda bu kadar ısınır ? Daha yeni format attım. Kasaya ellemekte istemiyorum çünkü kirli. Ama fan çalışıyo ve hava üflüyo. Yeni fan alsak yararını görür müyüz? Mesela şöyle bişey işe yarar mı ?
http://ark.intel.com/products/27 ... _00-GHz-800-MHz-FSB
90 nm olduğuna göre normal En yüksek derecelerde dolanıyor kapanma eşiğinde yani.
İşlemci macunuda sürse fanda taksa en fazla 40/50 derecelerde dolaşacakdır.yükte yine 70/80 lere çıkacakdır sistemini güncellemesi lazım yakında.ama yinede kulalcaksa macun fan takviyesi yetebilir.
Makine benim değil. Arkadaşa diyorum kullanma fan al diye ama kullanıyo yinede. Bi de anlamadığım nokta nasıl olurda bu kadar ısınır ? Daha yeni format attım. Kasaya ellemekte istemiyorum çünkü kirli. Ama fan çalışıyo ve hava üflüyo. Yeni fan alsak yararını görür müyüz? Mesela şöyle bişey işe yarar mı ?Yeni fan almak kesinlike işe yarar. Bütün sistemin içine bir de hava bastırın.
Kasayı iyi bi elden geçircem ama benim hala anlamadığım nokta termal macun olmasa bile sistemin %50-60 yük altındayken nasıl olurda 120 derecelere çıktığıdır... PC'den anlamasam işlemci odun kömüründen yapılmış diyicem. Demeye çalıştığım şey yeni güzel bir fan aldığımızda yük altındayken stabil sonuç elde edebilir miyiz ?
Intel Pentium 4 630 Buradan işlemciye bakabilirsiniz. 90 nm teknolojisi ile üretilmiş. LGA 775.Söylemişdim zaten 90 nm olduğunu ısınması ve o kadar yükseklere dayanması normal.Ancak Eski teknolojiyle üretildiği için fazla bu şekilde kullanma macun ve fan takviyesi iyi olcakdır veya yeni bir sistem.