P5-KC ANAKART-AÇILIŞ HATASI

altundas
13-04-2009, 16:52   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
85 mesaj

SLM arkadaşlar Asus P5KC, P35, anakatımdaki sorun şu şu an teknik servise üçünçü gidişi tekrar bana biyos güncelemesi yapılarak geri gönderiyorlar pc açtıgımda pc çalışıyor ama ekrana gçrüntü gelmiyor pcnin fişini cekip takarsam geliyor bazen ıkı veya 3 kez tekrarlamam gerekiyor teknık servisten arkadaşlar hiç bir sorun yok diyorlar bu diger bileşenlerinizde sorun olabılır diyorlar başka bir model anakart la hiç bir sorunumu yok bu anakartı başka bir pc takınca yıne aynı sorunu yasıyorum çalıştıgı surece sistemi ne kadar zorlarsam zorliyım sorun cıkmıyor kapatıp  ıkı veya 3 saat sonra açarsam acılmıyor DİGER bileşenlerim 1x4gb adadta ddr2 800+ram 9800gtx+ ekran kartım 750wat pover thermaltake

Son Düzenleme: altundas ~ 19 Nisan 2009 00:56
Fatih_ARMAĞAN
13-04-2009, 18:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Kasanızda herhangi bir statiklenme vb. birşey olabilir.
KAsanızdaki tüm donanımları söküp statiklenme ve şase yapmasınıa neden olabilecek ihtimallerden arındırarak tekrar kasanıza monte edin.
mümkünse birde farklı bir PSU ile denemenizi öneririm.
PSu ne kadar iyi olursa olsun herhangi bir sorunu olabilir.

Ayrıca kullandığınız 3.lü priz vb kabloları değiştirerek veya odanın farklı bir priz i varsa farklı prize takıp deneyin.

altundas
13-04-2009, 18:10   |  #3  
OP Üye
85 mesaj

teşekürlar haklı olabilirsiniz servisten gelsin daha özenle dikat edicem ama başka bit kasada da denemiştim bu sefer daha dikatli bir şekilde montaj yapıcam teşekür ederim

Fatih_ARMAĞAN
13-04-2009, 18:16   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj
altundas
teşekürlar haklı olabilirsiniz servisten gelsin daha özenle dikat edicem ama başka bit kasada da denemiştim bu sefer daha dikatli bir şekilde montaj yapıcam teşekür
Bana göre o şekilde. çünkü sorun büyük ihtimalle Statiklenme veya Elektriksel bir sıkıntı.

anakartı vidalarken pul kullanın münkün oldugunca ince vida kullanın ve çok sıkmayın.

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 13 Nisan 2009 18:20
altundas
18-04-2009, 01:06   |  #5  
OP Üye
85 mesaj

anakartım geldi cok dikkatli birşekilde topladım ama malasef yıne aynı sorun devam ediyor ben tahminime aynı sorun onlarda da yapıyor ama sorun yok diyorar ekran kartım hariç hepsini tek tek cıkarıp denedım başka bir modlde hiç sorun yaşamıyorm sorunun cizgi elektironikte farkında ama baka bir pc de de denedim aynı sorun yapıyor en işi icinden onlarda cıkamadı bana yok ekran kartı tok baska donanım diyorlar ugrastrıp duruyorlar anakartı başka bir pc de denedim anlatamadım bir türlü derdimi adamlara

Mustafa@PC
18-04-2009, 01:08   |  #6  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Mutlaka Başka psu ile deneyin sorun psuda gibi...

altundas
18-04-2009, 01:12   |  #7  
OP Üye
85 mesaj

başka bir ps de denedim ama onunda pususu ıyı degıldı aynı sorunu yasadım arın ıyı bir pusuyla deniycem kedi pusum cok ıyı ama yınede denıycem

altundas
18-04-2009, 22:22   |  #8  
OP Üye
85 mesaj

malasef pusuyu degiştim 500 wat kaliteli bir pusu aldım emenet arkadşımdan olmadı servisten geldikten sonra bu sefer daha sıksık yapıyor açılmıyor sistem