P7H55/USB3 ANAKART i7 860 2.80'yi kabul etmiyor :(

mandyyeah
12-01-2011, 22:36   |  #1  
mandyyeah avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
70 mesaj

Merhabalar iş yerinde 2 bilgisayarın işlemcisi birbiriyle değiştirilecek.

İki anakart da 1156p mimarisine sahip.
Birincisinin sorununu çözdüm
gelelim asıl sorunumuza.

ASUS P7H55/USB3 Model anakarta Intel Core i7 860 2.80 Ghz'lık işlemciyi takıyorum ama bir türlü o işlemciyle bilgisayarı açamadım.

Anakartın sitesinden Bios için en son Update'leri indirip güncelledim. Bios'u sıfırladım. Yine de kâretmedi.
Bu işlemci anakartın destek listesinde mevcut.
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=Qlmdwlr0wg1G6CGG
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=41316
Var mı bunun bi çaresi?

Donanımlar zarar gördü şüphesiyle sistemleri tekrar eski haliyle denedim donanımsal bi problem yok.

Ram: 4 GB (2+2 Dual)
HDD: 750 Gb SATAII 7200 rpm

Not: Uzmanına sorun bölümüne yazı yazamıyorum. Buraya yazdım. bi çare......

mandyyeah
12-01-2011, 22:51   |  #2  
mandyyeah avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
70 mesaj

Arkadaşlar sorunu çözdüm...... nasıl yaptığımı söyleyeyim aklınızda bulunsun....

ne alakası varsa ben de anlamadım ama intelin sayfasında işlemcinin teknik dökümanında maximum channel 2 demiş... ben de tuttum A2 ve B2 de takılı olan ramleri A1 ve B1'e taktım, elimde tornavida, ümitsizce power düğmesine bastım.... bi baktım açıldı... saat gibi çalışıyor.....
öğlen 2den beri bununla uğraşıyordum... Çok şükür çözdüm....

Saygılar...

Jubei76
12-01-2011, 23:21   |  #3  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj
Alıntı: mandyyeah  
Arkadaşlar sorunu çözdüm...... nasıl yaptığımı söyleyeyim aklınızda bulunsun....

ne alakası varsa ben de anlamadım ama intelin sayfasında işlemcinin teknik dökümanında maximum channel 2 demiş... ben de tuttum A2 ve B2 de takılı olan ramleri A1 ve B1'e taktım, elimde tornavida, ümitsizce power düğmesine bastım.... bi baktım açıldı... saat gibi çalışıyor.....
öğlen 2den beri bununla uğraşıyordum... Çok şükür çözdüm....

Saygılar...
Geçmiş olsun,aslında sorunun çözümü ne kadar kolaymış dimi ama işte bazen uğraştırıyor meretler Göz kırpma