Packard Bell Easy Note TS kasma sorunu

Sembek
25-12-2012, 01:55   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012

Öncelikler herkese merhaba arkadaşlar. İlk olarak bilgisayarımın özelliklerini yazmak istiyorum;

İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri
Intel Core i5-2410M
NVIDIA GeForce GT 540M, 2 GB Vram
6GB DDR3 Memory
500 GB HDD

Geliyim sorunuma. Yaklaşık bir buçuk yıldır bilgisayarımı kullanıyorum. 2-3 hafta öncesine kadar hiç problemim yoktu. Bilgisayarım gayet tıkırında işliyordu. Ne olduysa bi aralar bilgisayarım çok ısınmaya başladı. Sonra dedim herhalde tozlanmıştır bilgisayarım bir temizleyeyim. Herneyse temizledim süpürgeyle bi şekilde fan kısmından falan. Isınma sorunu halloldu. Ama bilgisayarın kasma sorunu geçmedi. Neden böyle oldu hiç bir fikrim yok. Geçtiğimiz günlerde ekran kartımın yeni bir güncellemesi gelmişti. Onu indirip kurdum. Yine fayda etmedi, hatta daha bi kötü oldu. Daha fazla kasmaya başladı. Online oyun oynuyorum, 60 FPS'de hiç düşmeden oynardım, şimdi ise 60 FPS bile göremiyorum.

NVDIA denetim masasından bütün herşeyi, Yüksek Performans olarakta değiştirdim. Acaba diyorum ki, donanımlarından biri mi bozuldu? Çünkü eskiden oyunu oynarken elimi bilgisayarın üstüne koyduğumda hafif yanardı. Hiç kasıntı da olmazdı. Şimdi sıcaklık ılık, bilgisayarın kasma düzeyi yüksek. Sorunu bir türlü çözebilmiş değilim.

Ayrıca şöyle bir şeyde var bilmiyorum bunlar ile alakalı mı ama görev yöneticisinden bilgisayarı yorabilecek ne varsa bakıyorum "svchost.exe Windows Hizmetleri İçin Ana Bilgisayar İşlemi" adında bir çok açık şeyler var. Bir tanesi sürekli olarak 140binin üzerinde. Ondan kaynaklı bir şey midir onuda bilmiyorum. Kapattığımda birazcık geçiyor, Windows renkleri değişiyor, bi süre sonra tekrar açılıyor ve kasmalar devam ediyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Biraz uzun oldu fakat, bütün sorunları yazıp kaynak neresi öğrenmek istiyorum. Son çare olarak hiç bir şey bulamazsam eğer garantiye yollayacağım artık.

Sistem Bilgilerim
murat5038
25-12-2012, 05:46   |  #2  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

"Yüksek Performans olarakta değiştirdim"

yüksek ayar yerine düşük ayar yapmayı dene, yangına körükle gitmişsn bu durumunla.

Antivirüs varsa kapat Eski ekran akrtı sürümünü kur ykseltme ykselttikçe ekrna akrtını zorlarsın çünkü hemen hemen her yeni srümde Ekran kartı hızını yükseltmiş oluyor ve zorluyor ekran kartını.

Güvenl modda gr eğer kasma yoksa güvenli önykleme araştır uygula.

Sembek
25-12-2012, 06:11   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012

Yüksek Performans dediğim Kalite yerine Performans seçmişim yanlış bir bilgi olmuş. Virüs programı zaten kullanmıyorum. Eski ekran kartımı da yükledim. Yine aynı sorunlar ortaya çıkıyor. Pek bi değişiklik yok açıkçası. Dediğim gibi biraz daha uğraşıcam bununla, kendim halletmeye çalışıcam bu sorunu. Eğer olmazsa garantiye göndericem. İlgin için teşekkür ederim.

esop12
09-01-2013, 19:04   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2013

Aynı sorun bendede vardı Packard Bell ts11 bütün yolları denedim en sonunda sorun sadece arkadaki fanın çalışmamasıydı fana bak çalışıyormu çalışmıyosa takılmıştır üfle süpürgeyle felan çek benimkine bi tane parça takılmış oyüzden fanın dönmesini durdurup pc ninısınmasına sebep oluyodu pcde kendini kapatıyodu ısı değerleri yüksekti küçük bi çubuk soktum fanı hareket ettirdim çalıştı şuan pc gayetsağlıklı sadece makineyi tozlu ortamda kullanma masada kullan yere koyma...