arkadaşlar paralel ve serip port ne demektir.bana açıklayabilirmisiniz?şimdiden sağolun
paralel port ve seri port
PARALEL PORT; çoğunlukla yazıcı bağlantısı için kullanılır.bu bağlantı noktasına LPT de diyebiliriz.Kullanımı oldukça basit olan bu port bir nada 8 bit yani 1 byte veri yollayabilir.tarayıcı ve harici zip sürücüleri de bu bağlantı noktasını kulllanır.EPP VE ECP OLMAK ÜZERE İKİ ÇEŞİDİ VARDIR.
SERİ PORT;bir asenkron porttur.bir anda sadece bir bit veri yollayabilir.DB9 ve DB25 ile birlikte anılır nacak RS-232c olarak standartlaşmıştır.arkadaşım bu bağlantı noktasını seri fare,çiziciler,harici modemler kullanır.ayrıca iki bilgisayar birbirine bu bağlantı noktası üzerinden bağlanbilir.
sana kolay gelsin :)![]()
peki SCSI PORTU nedir? bu arada açıklama gayet netti.teşekkürler
arkadaşım SCSI portu bir donanım olup tıpkı Ide gibi sabit diskleri cdrom aygıtlarını ve diğer çevresel aygıtları destekler.fakat IDE maksimum 4 aygıtı desteklerken, SCSI en fazla 8 aygıtı destekler.
bu teknolojinin yeni belirtimleri gö zönüne alınırsa SCSI 15, IDE 8 aygıtı desteklemektedir.
SCSI ıde'den oldukça hızlıdır.
tüm anakartlar üzeinde IDE bir standart olarak gelirken SCSI için ekstra bir SCSI kartı gerekmektedir.![]()

merhaba arkadaşlar. ben bi laptop almayi düşünüyorum ama seri portu yok. bu herhangi bir sıkıntı yaratır mı? mesela pc ile bağlantı kuramama gibi? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...