Evet arkadaşlar 14 aralık günü pardus 2011 çıkıyor ve 64 bit desteği de olacakmış beklentileriniz neler ve 64 bite geçecek misiniz?r
Pardus 2011 beklentiler ve 64 bit
VirtualBox ile antrenman turu atarız :))
Pardus 2009.2 bilgisaytarımda zaten kurulu. 64 Bit.'in çıkması çok iyi olacak. 2009.2 yerine 2011 64Bit kuracağım. 26 Ağustos'ta Pardus 2011 Alfa1 çıkacak. Çıktığı zaman deneme turlarına başlarız. Sanıyorum ki bu sürüm diğer sürümlerden daha da karalı olacak. Ayrıca Pardus 2011 Sürüm takvimi :
26 Ağustos 2010 : Pardus 2011 Alfa1
16 Eylül 2010: Pardus 2011 Alfa2
14 Ekim 2010: Pardus 2011 Beta
11 Kasım 2010: Pardus 2011 RC
14 Aralık 2010: Pardus 2011
Linux hep kullanmak istemişimdir aslında ama kişisel nedenlerden ötürüde hep vazgeçmişimdir :)
Windows ile ne yapabiyorsan Linux'ta da yapabilirsin. Hatta Linux'ta daha da fazlasını yapabilirsin. Eğer Linux kullanmak istersen bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.
Sorun ben değilim aslında. Baba'm da lazım oldukça kullanır. Linux kullanırsam Windows'u unutacak gibi bi his var içimde :D
Bağımlılık yapar :D Windows'uda bir kenarda kurulu tutabilirsin. Linux da fazla bir alan istemez. 10 GB alanda bile rahatça kullanabilirsin çoğu Linux dağıtımını. Ben 25 GB Pardus 2 GB Takas Alanı, 10 GB BackTrack kurulu, geriye kalan 280 GB Windows 7'ye ayırdım. O da Visual Studio ve yazılım denemeleri v.b. için kurulu.
Şimdilik devam :)) İlerde bakarız :))
Pardus 2011 bomba olacak :) Özgürlükiçin forumlarında insanların fikirlerini beyan ediyor.Geliştirilmeye devam ediliyor.
Pardus 2011 Alfa1 sunucuya eklendi.
Ekran görüntüleri mevcut mu ?
Hayır. İlgili haberi incelemek için: http://www.ozgurlukicin.com/haber/pardus2011-alfa-duyuruldu/
Ubuntu ile Pardus'un şu hali karşılaştırılmaz. Çünkü Ubuntu dünyada popüler ve geliştiricisi çok olan bir dağıtım. Pardus ise Dünyada yavaş yavaş varlığını belli ediyor. Ama yinede kısa zamanda az geliştiricisi ile büyük yol kat etti. 1 hafta gibi kısa bir süre içerisinde geliştiricler için masaüstü ortamı hazır hale getirildi. Bu da küçümsenecek bir gelişim değil.
[url=http://img406.imageshack.us/i/ekrangrnts20.png/][/url]
Güzel hoşuma gitti KDE ye biraz daha hız lazım
Pardus, ubuntu ve mint değerlendirmesini ve karşılaştırmasını yapacak bir arkadaşımız varmı.
Ben ubuntu ve mint kullandım. Ses sorununu halledemediğimden dolayı mint ile devam etmekteyim.