Yıllarca Microsoft ürünlerini kullanmış biri olarak ilk başlarda 5-6 kez Pardus denemelerim oldu.Fakat alışkanlık beni bir türlü windows'dan uzaklaştıramadı. Çok tuhaf bir duygu bu ve bunu sadece benim gibi yıllarca Windows kullanan arkadaşlar daha iyi anlar. Şimdi ise alıştıra alıştıra Windows'dan uzaklamaya çalışıyorum. Ben sizlerden bu konuda öneriler bekliyorum. Sizce Windows'dan tamamen uzaklaşılır mı? veya kısmen de olsa kullanmak Pardus ve diğer dağıtımlardan uzaklaştırır mı? Yoksa Windows bağımlılık mı yapmış insanlarda?
Pardus'a alışmak
Windows bağımlılık yapmış...
Windows 98, windows xp ve üzerine windows vista kullanmış birisiyim. yaklaşık 10 senelik bir zaman dili boyunca ben windows kullandım ve xp üzerinde gerçekten çok iyi bir kullanıcıydım. işletim sistemimi tamamen kendime göre modifiye etmiştim ve kullanımından memnundum ( xp'nin tabi vista'nın allah iyilğini versin :) )
daha sonra birden bire youtube'da kde 4.2 videosu denk geldi ve içimde birden bi heves doğdu pardus'a karşı, sonra kararlı sürümünde kde 4.2 versiyonunu henüz desteklemediğini gördüm ama windows'a dönesimde gelmedi. sonra ubuntu'ya geçtim ve lanet olsun dedim :) gerçekten ubuntu beni çok bağlamıştı kendine.
araştırmalarım sonucu kde masaüstü ortamının windows , gnome masaüstünün mac os'tan esinlenerek yapıldığını öğrendim. sonrası malum :) şu an mac os kullanıyorum ve kendime neden windows kullanmışım diye soruyorum :)
windows'un en büyük artısı oyunlar. o konıuda diyecek en ufak birşey yok bir çok kullanıcı için. ama bilgisayarı atari'den başka birşey olarak kullanıyorsanız (internet multimedia ofis sohbet vs gibi) windows kullanmanız için hiçbir sebep yok diyebilirim ;) eksikliğini hissettiğim tek şey kaliteli görüntülü arama olmuştu benim onuda "skype" ile hallettim hemde daha iyi şekilde. şükür şu an mac:messenger alpha sürümü ile görüntülü aramada yapabiliyorum msn son sürüm olan arkadaşlarla :)
sonuç olarak donanım sorunu yaşamazsanız ki artık bu büyük ölçüde geride bırakılıyor linux ortamlarında ve dediğim gibi ataricilerden değilseniz linux dağıtımlarından hoşunuza giden mutlaka olucaktır. deneyin ve windows'un bilgisayar anlamına gelmediğini görün.
ama ben hemen oyun oynamayı severim hemde crackli yazılım aramaktan zevk duyoyorum dersen windows'ta kal eğer kullanmayı bilirsen vista bile işletim sistemi :) tanıdığım bir bilgisayarcı abi var ondan biliyorum gerçi oyun falan oynamaz tek işi msn cd yazdırma :)
" msn'de görüntülü arama yapamıcak işletim sistemleri vardır , geri kalan herşey için .... :D "
uzaklaşcaksanda cok uzaklaşmıcan...bi kere unix tabanlı sistemin warsa ya uygulamayı kendin yazcan yada exe calıştırabilen emulatorlerden yuklicen,buyuk eksi...
_cypher_uzaklaşcaksanda cok uzaklaşmıcan...bi kere unix tabanlı sistemin warsa ya uygulamayı kendin yazcan yada exe calıştırabilen emulatorlerden yuklicen,buyuk eksi...vay be! ben ne zamandır unix tabanlı işletim sistemi kullanıyorumLANET OLSUN HACI BEN HACKERIM
sen kullanmadın sanırsam _cypher_ pek linux ya da mac yoksa program kurmak için izlenecek yol :
> Program ekle kaldır > program adını yaz > kur > bitti olay budur :)
bargutivay be! ben ne zamandır unix tabanlı işletim sistemi kullanıyorumorda aradığın her programı bulabilion mu bariLANET OLSUN HACI BEN HACKERIM
sen kullanmadın sanırsam _cypher_ pek linux ya da mac yoksa program kurmak için izlenecek yol :
> Program ekle kaldır > program adını yaz > kur > bitti olay budur :)
tabi ki bulursun , ha sen diyorsan bende atariciyim bende mariocuyum o zaman bulunmaz. Linux daha çok iş yapan kesime yönelik bir işletim sistemi.
yoksa geri kalan herşey için ubuntu card! :D
bargutiLinux daha çok iş yapan kesime yönelik bir işletim sistemi.Hiç sanmıyorum.
niye fifa 09 nfs age of empires pardus'a uyarlandıda ben mi bilmiyorum atilla :)
Windowsu sigaraya benzetebiliriz. Sigara tiryakiligi de zordur. İnsan bırakmak ister fakat bir türlü bırakamaz. Çok kararlıdır bu konuda, bir gün süreyle bırakır. Ertesi gün tekrar başlar. Benim pardusta yaptıgım gibi. 24 saat sürmedi windowsa dönmem. Sonrasında ise yeni arayışlara girdim. Çünkü windows bıktırmıştı iyice. Bir de denetlemeler eklenince üstüne. Virüs sorunları cart curt derken. Ubuntu 9.4 çikolata sürümüyle karşılaştım gözünü sevdigimin chipinde. :)
Bir işletim sistemi ancak bu kadar güzel olabilir. Tüm donanımları otomatik tanıdı, sesi, wirelesi, ekranı. Hatta A4 tech web camı takar takmaz görüntü verdi sistem. Vista bile yapamıyor bunu.
Sonra uygulamalarını gezdim 2 günde alıştım. Amsn yükledim. Bir kaç ayarlama masaüstünü kendime göre ayarladım ve sigarayı bıraktım.
Sadece gerçekten ne istedigini bil.
ihtiyaçlarını belirle.
hedefe kilitlen.
ve adım at.
Hacker , msn programı olarak "emesene" denesene arayüz olarak amsn'den daha tatlı ubuntu'na cuk oturur :)
onu da deneriz @barguti. Sistem çok hızlı ve istikrarlı oldu ya. Windowsun hammallıgını yapmışız bu zamana kadar.
Ciddi anlamda bilgisayarı atari aleti olarak görmeyen ev kullanıcıların kullanabilecegi en güzel ve güvenli sistem linux.
ext4 dosya sistemini denedin m H@ckerCesur yoksa normal ext3 olarak mı formatladın harddiski?
Eğer görüntülü konuşma konusunda sıkıntı çekicek olursan Skype kullan derim. Karşı tarafada yüklet görüşmelerini oradan yok boşuna messenger için görüntülü konuşma arama. Zaten listendeki 100 kişi ile görüntülü arama yapmıyosundur.
WİNDOWS BAĞIMLILIK YAPMIŞ BUNUN BİR NUMARALI SEBEBİ OYUNLARDIR!