Pardus ve windows bilgisayarımda kurulu.Bilgisayar açılırken açılış yöneticisinde hangi işletim sistemeni seçeceğimiz soruluyor.Eğer bişeye dokunmazsak 7-8 saniye içinde pardus otomatik olarak açılıyor.Ben seçim yapılmadığı zaman windowsun açılmasını istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim ?
Pardus Açılış Yöneticisi
bana daha kötüsü oldu xp yi pardusu kurduktan sonra kuramadım. çünkü pardus hdd'nin bootunu esir almıştı sonuçta hddme fdisk çekmek zorunda kaldım . bu yüzden pardus kullanmaya tövbe ettim.
boot.ini dosyasında bir değişiklik yapmayı deneyebilirsiniz.
C:\boot.ini
fdisk için çok acele etmişsin. hiç bir işletim sistemi mbryi esir almaz.
Caner Güralboot.ini dosyasında bir değişiklik yapmayı deneyebilirsiniz.nasıl biraz açıklayabilirmisin ?C:\boot.
İlk önce gizli dosyaları göstermeyi aktifleştirin (Explorer'da Araçlar > Klasör Seçenekleri'nden "Gizli Dosya ve Klasörleri Göster"i işaretleyin.)Arından Not Defteri'ni açıp dosya olarak C:\boot.ini dosyasını açın.Orada sizin sisteminizle ilgili partitionlara yapılan ayarlar vardır.İStereniz o dosyanın içeriğini buraya yapıştırın, olabilirliğine bakalım.
Ben Pardus bir ihtimal böyle yapıyordur diye tavsiye ettim.Denemekte fayda vardır diye düşünüyorum.Aksini düşünürseniz birde pardus-linux.org u ziyaret ediniz.
Hoşçakalın.
Sorunu pardusta hdd/media/boot/group kısmındaki ayarlarla hallettim.İlgin için sağol.
Bu da bize (bana) kapak olsun.Demek ki Pardus HDD'nin boot sektörüne kendi ayar dosyalarını atıp, hakimiyeti kendi konfigürasyon dosyalaır üzerinden yapıyor.
hdd/media/boot/group klasörünün içindeki herhangi bir dosya ile mi yaptınız ? Ya da nasıl yaptınız, kısaca bi değinir misiniz ?
Estağfirullah ama.. :D boot.ini ile de alakasız ama..
pardus GRUB adlı yöneticiyle çalışır. hatta düzenleyebilirsiniz bile. liste karşınıza geldiğinde E tuşuna basarak..
konsolda "kdesu kwrite /boot/grub/manu.lst" komutunu verin ve şifreyi girin. gelen yazı dosyasında "default" yazısının olduğu satırı pardus bölümünden kesip title windows'un altındaki satıra yapıştırın.. kaydedin tamamdır :)
Caner GüralBu da bize (bana) kapak olsun.Demek ki Pardus HDD'nin boot sektörüne kendi ayar dosyalarını atıp, hakimiyeti kendi konfigürasyon dosyalaır üzerinden yapıyor.pardus kurulu hddye girin.boot/group a girin.hdd/media/boot/group klasörünün içindeki herhangi bir dosya ile mi yaptınız ? Ya da nasıl yaptınız, kısaca bi değinir misiniz ?
Çıkan ekranda F4 e basıp konsola girin.
su yazıp enter a basın.
pardus kurarken oluşturduğunuz şifreyi girin.
sudo -e menu.lst yazıp enter a basın.
burada yüklü sistemlerin bilgileri ekrana gelir.Kaç tane tittle varsa 0 dan itibaren sayın.windows kaçıncı sıraya denk geliyorsa default kısmına bu değeri verin.
ctrl+x ile çıkıp e ile dosya ismini değiştirmeden kaydedin.
katalanpardus kurulu hddye girin.boot/group a girin.Sağol iyi oldu bu.
Çıkan ekranda F4 e basıp konsola girin.
su yazıp enter a basın.
pardus kurarken oluşturduğunuz şifreyi girin.
sudo -e menu.lst yazıp enter a basın.
burada yüklü sistemlerin bilgileri ekrana gelir.Kaç tane tittle varsa 0 dan itibaren sayın.windows kaçıncı sıraya denk geliyorsa default kısmına bu değeri verin.
ctrl+x ile çıkıp e ile dosya ismini değiştirmeden kaydedin.