pardus çalışan cd yardım

huseyn87
10-02-2010, 00:56   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

arkadaşlar pardusun kendi sitesindn ayrıca farklı sitelerdn pardusun çalışan cd si(iso) dosyasını indirdim neroyla 'kalıbı diske yazdır' yaptm fakat boot ettiğimde DR DOS A:\ şeklinde hep hata verdi her cd de. cdye pardus yüklü gözüküyo fakat bios tan boot ettiğimde dediğim hatayı veriyo. Ayrıca pardusun kendi sitesinden indirdiğimde zip şeklinde geldi ve içinde boot,licence,release-notes gbi dosyalar var fakat iso dosyası yk!! pardus.img dosyası var ayrıyeten direk kalıp yapıp yazdırdm yne olmadı. çok araştırdm gerçektn pardusun kendi sitesine ozgurluk için gbi vs. siteleri araştırdm fakat sonuca ulaşamadm lütfen yardımcı olun. windowsum çöktü ve verileri bu şekilde kurtarmam gerekiyo

bosluk
10-02-2010, 01:24   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Aşağıdaki dosyayı çektiyseniz (belki çalışan yerine kurulan bir paket indirmişsinizdir), nero'da hatalı bir ayar yapmış olabilirsiniz.

ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pard ... hropoides_virgo.iso

Nero'yu açın normal olarak (express değil tam ekran şeklinde). Daha sonra yukarıda sol taraftan "Dosya" --> "Aç" seçeneğini seçin ve iso dosyasını gösterin. Çıkacak ekrandan "CD'yi kapat" seçeneğini işaretleyin ve Yazım şeklini de "Bir kerede kayıt" olarak ayarlayıp tekrar deneyin efendim.

Yine olmazsa Windows kurtarması yapmak istiyormuşsunuz zaten. Knoppix Linux deneyebilirsiniz, kurtarma işlemlerinde gayet başarılı. Ya da Windows'unuzda ne gibi bir hata var belirtin, yardımcı olmaya çalışalım. Belki Linux ile tek tek dosya kurtarması yapmadan halledebiliriz. Ve son birşey daha sormak istiyorum. Nero kullanabileceğiniz başka bir bilgisayarınız varsa, mevcut hdd'nizi o bilgisayara takıp dosyaları direkt olarak oradan kurtarmanız çok daha kısa olacaktır. Şimdilik aklıma gelen fikirler bunlar efendim.

Son Düzenleme: bosluk ~ 10 Şubat 2010 01:26
huseyn87
10-02-2010, 02:46   |  #3  
OP Yeni Üye
22 mesaj

indirdiğim (Pardus_Calisan_2009.1_Anthropoides_virgo) sistem bu. fakat bunun yanında 2 tane farklı şekilde dosyada indirdim yinede aynı sorunla karşılaştım.. Windowsum çöktü masaüstü gelmiyo, windows corparation yazan yerde kalıyo sorunum bu windowstaki. belki çok basit bişey fakat nero 6(start smart) kullanıyorm ve dosya->aç vs. seçeneklerini göremedm. yaklaşık 2 saattir bir pardus çalışan daha indirdim fakat o da zip halinde ve içinde boot,licence,release-notes,pardus.img vs. dosyalar mevcut. kotam bu yüzdn tükendi yinede çözüme ulaşamadm. bunu neroda yazdırmayı sanırım beceremiyorm? linux sistem daha önce hiç kullanmadığımdan bilgimde yk açıkçası. saygılarımla

huseyn87
10-02-2010, 16:21   |  #4  
OP Yeni Üye
22 mesaj

16x ve 8x hızında da yazdım fakat aynı sorunla karşılaştım DR DOS A:\ şeklinde msdos gbi komut satırı açılıyo. pardusun kendi sitesinden indirdim çalışan cd bölümünden ve uzantısı iso şeklinde fakat bittiğinde zip halinde iniyo!! içinde de dediğim klasörler mevcut.

huseyn87
10-02-2010, 22:10   |  #5  
OP Yeni Üye
22 mesaj

arkadaşım Allah razı olsun çok sağolsasn yaa yaptım sonunda imgburn den:) 'bosluk' sizede çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

bosluk
10-02-2010, 22:41   |  #6  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Rica ederiz :) Geçmiş olsun

huseyn87
12-02-2010, 22:27   |  #7  
OP Yeni Üye
22 mesaj