pardus de windows program + oyunlar ??yardım

OSMAN BAĞÇEVAN
18-07-2009, 17:34   |  #1  
OP Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

işletim sistemim pardus..
pardus da daha ilk günüm olduğu için bazı şeyleri yapamadım..
tema falan kurdumda önemli şeyleri yapamadım :)))
oyun kurmak istiyorum pardusa..deamon tools gerekiyor..
deamon tools u da kuramıyorum..
deamon tools gerektirmeyen oyunlar ise açamıyorum ..setup ekranı gelmiyor..
kısacası exe uzantılı hiçbirşeyi açamıyorum yükleyemiyorum..
ekran kartımın ses kartımın yüklenip yüklenmediğini  bilmiyorum.ses gelmiyor.driverini nereden bulabilirim..
bir de mousem benim tıklatmalar dışında geri vee ileri fonksiyonu var ..o fonksiyonları kullanamıyorum ?

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 18 Temmuz 2009 17:43
Banned
18-07-2009, 17:47   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

1. si ses kartınızın  ve ekran kartınızın otomatik tanınmasım gerekiyordu. Eğer tanımadıysa sistem ayarlarından donanım kısmına girip orada gözüken donanım için listelenen sürücüleri seçerek kurulmasını sağlayabilirsiniz.

2. si her türlü exe dosyasını winer adlı yazılımla açabilirsiniz ama önce wine kurmalısınız. Bunun için dosya deposuna  girip oradan kurulum için wineyi seçmelsiniz.

metaroth
19-07-2009, 14:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
251 mesaj

merhaba arkadaşım maalesef pardusun en büyük sorunu bu.

oyun oynamak için şu adımları takip etmelisin.önce bilgisayarındaki ekran kartının 3d özelliğini açacaksın.bunu www.ozgurlukicin.com adresinden detaylı olarak öğrenebilirsin.Bu site gönüllülerin kurduğu yarı resmi forum sitesi.

ekran kartını ayarlayınca ayrıca playonlinux diye bir program var onu kullanman gerekecek.daemon tools un eşdeğeri olan bir yazılım mutlaka vardır bunları hepsini o adresini verdiğim forumdan öğrenebilirsin.