pardus kaldırma?

system_32
31-08-2008, 01:26   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj

arkadaşlar c sürücümde vista kurulu d sürücüm yedek diğer e sürücüsünde pardus var.

Pardus u, vistaya ve boot ekranına zarar vermeden nasıl kaldırabilirim. Yani kaldırdıktan sonra Pardus grub da kalkmalı. biraz araştırdım mbr yi düzeltin falan deniyor bunu vista dvd si ile nasıl yapabilirim. DVD den bilgisayarı başlatınca  bölümlendirme ekranına kadar  geliyor direk burdan pardus yüklü sürücüyü biçimlendirsem sonrada yüklemeden çıksam düzgün bir şekilde vista açılır mı. vistaya format atmak istemiyorum.windows boot ekranını nasıl düzeltecem bunu tam bilmiyorum.mbrfix şeklinde komut gircem yerede gelemiyorum.

yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Son Düzenleme: system_32 ~ 31 Ağustos 2008 01:30
şafak89
31-08-2008, 03:44   |  #2  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

vistada bilmiyom malesef

Mustafa Deniz
31-08-2008, 12:42   |  #3  
Mustafa Deniz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
752 mesaj

Bu konu hakkında kimsenin tecrübesi yok galiba aynı konuyu bende açtım {{} ama aramızdaki fark ben o haltı(afedersin) yedikten sonra açtımGülümseme hiç uğraşma bence ben çok uğraştım dos ekranınada ulaşılmıyor ulaşsan bile komut geçersiz yazıyor yardım için help yazın diyor dos ekranında. önünde 2 seçenek var;
1.si bu şekil kullanacaksın (benim önerim bu seçenek)
2.si ise format esnasında diskin partitionunu silerek birleştirim kopmle biçimlendirip tertemiz vista kurmak(bu da benim uyguladığım seçenek maalesef)

Son Düzenleme: Mustafa Deniz ~ 31 Ağustos 2008 12:42
system_32
31-08-2008, 23:10   |  #4  
OP Üye
74 mesaj

ilgilendiğiniz için teşekkürler arkadaşlar. çözüm bulursam buraya yazarım...

system_32
03-09-2008, 16:25   |  #5  
OP Üye
74 mesaj
system_32
arkadaşlar c sürücümde vista kurulu d sürücüm yedek diğer e sürücüsünde pardus var.

Pardus u, vistaya ve boot ekranına zarar vermeden nasıl kaldırabilirim. Yani kaldırdıktan sonra Pardus grub da kalkmalı. biraz araştırdım mbr yi düzeltin falan deniyor bunu vista dvd si ile nasıl yapabilirim. DVD den bilgisayarı başlatınca  bölümlendirme ekranına kadar  geliyor direk burdan pardus yüklü sürücüyü biçimlendirsem sonrada yüklemeden çıksam düzgün bir şekilde vista açılır mı. vistaya format atmak istemiyorum.windows boot ekranını nasıl düzeltecem bunu tam bilmiyorum.mbrfix şeklinde komut gircem yerede gelemiyorum.

buna benzer sorun yaşayan arkadaşlar için;

basit bir şekilde Önce EasyBCD  adlı küçük bir programla vista mbr sini tekrar yazdırdım, bilgisayarı tekrar başlattığımda pardus grub kalmadı direk vista açıldı. daha sonra da bilgisayar yönetten pardus a ayırdığım sürücüyü kaldırdım. Şimdi sorunsuz şekilde vista açılıyor...

Son Düzenleme: system_32 ~ 03 Eylül 2008 16:26
KkAaYyAaHhAaNn
15-09-2008, 04:33   |  #6  
Taze Üye
13 mesaj

Yada GnomePartiton da işinizi görür:D