pardus'ta grub problemi

HPQ-User
13-05-2008, 15:12   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

cemo sormuş:
2 ayrı hardiskim var c'de winxp kurulu, d'ye pardus lynx lynx kurdum. kurulumda grub ekranındayken açılış diskinin başına grubu kur dememe rağmen xp hiç pardus yokmuş gibi davranıp kendiliğinden açılıyor. grubu yeniden yüklemek için cd açıp mavi ekrandayken c ye basıp grub yazsısını görüyorum. grub < root tab yaptığımda fd0, hd0,hd1,cd çıkıyor. ancak root ( hd0, yaptığımda error11 recegnized device yazısından başka birşey çıkmıyor.
yardımlarınız için tşk.ederim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Pardus
Sistem Özellikleri:
athlon 2500+ işlemci
epox anakart
rodeon 9600xt ekran kart
1gb. ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

samet1986
13-05-2008, 15:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
944 mesaj

Tam olarak şöyle yapmalısınız :

*  Pardus CD'sini takın ve CD takılıyken bilgisayarı baştan başlatın
    * İlk gelen seçim ekranındayken 20 saniye dolmadan klavyedeki c harfine basın grub> yazan bir yer gelecek.
    * root ( yazıp klavyedeki Tab tuşuna basın. (root ve ( arasında bir adet boşluk karakteri var buna dikkat edin) Bunu yapınca diskler listelenecek.
    * Listelenen disklerden hangisinde Pardus sistem bölümü bulunuyorsa bunun ismini sonraki adımda kullanın. (sonraki adımda bunun hd0 olduğunu varsayarak devam ediyorum)
    * root (hd0, yazıp klavyenizdeki tab tuşuna basın. Bunu yapınca diskin bölümleri listelenecektir. Bu bölümlerden hangisinde Pardus sistem bölümü bulunuyorsa bunun numarasını sonraki adımda kullanın. Hangisinde kurulu olduğunu bölümün boyutuna ve dosya sisteminin türüne(ext3) bakarak anlayabilirsiniz. (sonraki adımda bunun 4 olduğunu varsayarak devam ediyorum)
    * root (hd0,4) yazıp enter'a basın. (4 yerine önceki adımda öğrendiğiniz Pardus bölümünüzü yazın tabii ki...)
    * setup (hd0) yazıp enter'a bastığınızda Grub kurulumu tamamlanacaktır. Buradaki hd0 ilk diskinizin başı demek oluyor. Bunun yerine başka bir şey yazmayın.
    * ctrl+alt+del tuşlarına birlikte basarak bilgisayarı baştan başlatın ve Pardus CD'sini çıkartın.
    * Geçmiş olsun...

Son Düzenleme: samet1986 ~ 13 Mayıs 2008 15:21
dabbe1
30-10-2009, 02:10   |  #3  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

yada daha basit olanı supergrub.iso diye google'da arayıp imajı indirip cdye yazdırmak...