pardus u d sürücüsüne kurmak

Kapalı Hesap (79274)
10-09-2008, 23:23   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj

merhaba arkadaşlar , ben windows xp kullanıyorum ama d sürücüsünde pardus kurmak istiyorum.Nasıl yapabilirim.

serdar_ayberk
10-09-2008, 23:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
338 mesaj

öncellikle pardus'u indir ve cd'ye kaydet. bios ayarları her bilgisayarda farklı bilgisayarında bios ayarlarına gireceksin (yeterince bilmiyorsan birinden yardım al çünkü bozulabiliyor bende ilk girdiğimde sürekli arkadaşla telefola konuştum) cd'den başlatacaksın. Ondan sonra sabit diskin ne kadar ona göre 10-15 gb d sürücüsüne ayır vekur. Bu işlemleri kolay yaparsın. ama bios ayarları için modelini söyle. olan arkadaşlar varsa tek tek anlatması daha iyi olur.

yemre_kara
11-09-2008, 18:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
360 mesaj

ben biraz biliyom ama anlatamıyom .başkası anlatır inşallah

sasmen
12-09-2008, 00:54   |  #4  
Taze Üye
9 mesaj

http://www.pardus.org.tr/  buradan gerekli tüm bilgilere ulaşabilirsin, tavsiyem kuracağın pardus u da buradan indir. d sürücüsünde hiçbir veri kalmasın.

baDibere
12-09-2008, 19:42   |  #5  
Yıllanmış Üye
205 mesaj

0) D sürücünü tamamen boşalt.

1) Öncelikle Pardus'u ftp://ftp.pardus.org.tr adresinden indir. İndirirken kesinlikle Flashget, Getright gibi dosya indirme yöneticileri kullanMA! Hatta mümkünse torrent ile indir.

2) İndirdiğin ISO dosyasını mümkünse DAO modunda ve garanti olsun diye en fazla 8x hızında bir CD'ye yazdır.

3) CD'yi bilgisayarına tak ve yeniden başlat. Eğer açılışta Pardus kurulum ekranı gelmediyse, bir dahaki bilgisayar açılışında F2 ya da DEL tuşlarından birine basarak BIOS ayarlarına gir. Oradan "First Boot Device" olarak "CDROM" u ayarla ve kaydederek çık.

4) Gerisini zaten kurulum aracı olan YALI ile kolayca halledebilirsin. Bu adım http://www.pardus.org.tr/ekran-goruntuleri/kurulum/ekran-01.html adresinde mevcut.

yemre_kara
13-09-2008, 10:09   |  #6  
Yıllanmış Üye
360 mesaj
baDibere
0) D sürücünü tamamen boşalt.

1) Öncelikle Pardus'u ftp://ftp.pardus.org.tr adresinden indir. İndirirken kesinlikle Flashget, Getright gibi dosya indirme yöneticileri kullanMA! Hatta mümkünse torrent ile indir.

2) İndirdiğin ISO dosyasını mümkünse DAO modunda ve garanti olsun diye en fazla 8x hızında bir CD'ye yazdır.

3) CD'yi bilgisayarına tak ve yeniden başlat. Eğer açılışta Pardus kurulum ekranı gelmediyse, bir dahaki bilgisayar açılışında F2 ya da DEL tuşlarından birine basarak BIOS ayarlarına gir. Oradan "First Boot Device" olarak "CDROM" u ayarla ve kaydederek çık.

4) Gerisini zaten kurulum aracı olan YALI ile kolayca halledebilirsin. Bu adım http://www.pardus.org.tr/ekran-goruntuleri/kurulum/ekran-01.html adresinde mevcut.

ewet arkadaş çok iyi anlattın ellerine sağlık  saoğol