Merhaba Arkadaşlar,
Benim elimde şu anda 5 tane XP yüklü bilgisayar bulunmaktadır. Ben elimdeki bir bilgisayara Pardus kurup diğer 4 bilgisayarı Client olarak kullanmak istiyorum. Yani Pardus kurduğum bilgisayarda diğer Clientlar için belirli alanlar belirleyip her kullanıcının kendisine belirlenen alanda temel dosya ve klasör işlemlerini(dosya ve klasör oluşturma, silme vb) yapmasına izin vermek istiyorum. Bunun için Pardus kurulu bilgisayarıma Apache, MySql ve Sambayı kurdum. Fakat açıkçası bu konuda çok fazla eksiğim var. Yani yukarıda saydığım Apache, MySQL ve Samba nın ne işe yaradığını ve kurulumunu biliyorum. Bu programları Pardus yüklü bilgisayara kurdum. Fakat bundan sonra gerekli ayarları nasıl yapacağım. Yardımcı olursanız çok çok sevinirim.
Saygılar
Pardus'u Server Olarak Kullanmak
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Arkadaşım bu zamana kadar yardım alamamana şaşırmadım. Linux bir paylaşım platformudur. Fakat her nedense Türkiyede bir çok linux biliri yüce varlık modunda olduklarından pek yardımı sevmezler bir form var nerde nereye bakacağın belli değil. İsteğimiz PArdus konusunda ilk kullanıcılara kolayca ulaşabilecekleri, her sorularının basit ve açık yanıtlanabileceği bir yardım alanı..
Pardusu kullanmak yaymak istiyoruz