pascal acil yardım

Leo23
22-04-2008, 14:04   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

mrb arkadaşlar
pascalda oyun yazmam gerek proje için. gettime,readkey kullanmam lazım ama pek nasıl kullanacağımı bilmiyorum internetten baktım biraz ama pek faydalı şeylerle karşılasamadım.hazır kodları girip denemek istedim ama bana readkey tanmlı değil diye hata veriyo free pascal ve dev-pascalda yazıyourm .acaba bu fonksiyonlarla çalışmam için turbo pascala mı ihtiyacım var.bendeki derleyicilerle çalışamazmıyım.yardımcı olursanız sevinirim

frkn_ua
22-04-2008, 23:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
893 mesaj

www.programlama.com sitesine bakmanı tavsiye ederim.ayrıca Turbo pascal kullanman yararına olacaktır. burdan indirebilirsin ücretsiz http://www.tamindir.com/program/4189/Turbo_Pascal_7.0.htm

Leo23
22-04-2008, 23:24   |  #3  
OP Yeni Üye
24 mesaj

yalnız turbo pascal indirmem benim için sorun değil ama okulda hocaya gostermem gerekli ve okulda dev-pascal yuklu.onun için onda çalışıyorum programlama.com a bugun baktım ayrıntılı hep turbo pascal için yazmıslar,readkey de sorun yokmus tekrar baktım da gettime uniti tanımlı değil diyo.

Leo23
24-04-2008, 00:03   |  #4  
OP Yeni Üye
24 mesaj

program deneme;
uses wincrt;
var
sa,dk,sn,sl : word;
begin
getTime (sa,dk,sn,sl);
writeln('saat',sa,' ',dk,' ',sn,' ',sl);
readln;
end.
bu kodu turbo pascalda çalıştırmak istedim ama bana yine hata verdi gettime blogunda.acil yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim.

panda34
13-05-2008, 23:51   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj

O programa eklenecek dosyalar vardır . mesela using ..... with ... gibi
C dilinde # include <dosyaadı.h> falan olduğu gibi .
Eksik dosyaları koda ekleyince hata verdiği fonksiyonları tanır herhalde .
ama pascal bilmiyorum baştan söyleyim .

rebraca43
18-07-2008, 18:36   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

p
ıpı
lıpıl
ıpı
  p

arkadaşlar herhangi bir kelime girildiğinde ekran çıktısını bu şekilde veren programı yazabilir misiniz. Ödev acil lazım yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden emekleriniz için teşekkürler