Arkadaşlar başlıktanda anladığınız gibi benim paylaşımsız 1 gb ati readon HD 4670 Ekran kartım var fakat görüntü özelliklerinden bakınca paylaşılan sistem belleği olarak 767 mb lık bir bellek görünüyor bu sistem performansını etkilermi ayrıca bunu nasıl kapatabilirim.. Ekran kartının belleği zaten yeterli... Biostan shared system memory diye bir yer buldum burdaki değer 8mb diğer seçenek ise 1 mb on board VGA diye bir yerde bulamadım.. Bi yardım edin bu paylaşılan sistem belleğini nasıl yok edebiliriim..???
[URL=http://img179.imageshack.us/i/ekranalnts.png/][/URL]
Paylaşılan sistem belleği Nasıl kapatılır?
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
131 mesaj
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj
1 Mb seçerek denedim fakat nafile....
Emin değilim ama guru3d.com da ati için güzel programlar vardı sanırım biri ati tray tools. Burada ekran kartıyla ilgili herşey ayarlanabiliyordu.
Bende nvidia var riva tuner kullanıyorum. Farklı programları bir bakın. İlginç bir durum, ne diye 1gb bellek vermiş hayret. Kolay gelsin.
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj
Yanlız benim ekran kartım paylaşımlı değil.. Yani şuan ram den tüketmiyor.. Yinede bu özellik ne işe yarayacakki yani bence çok saçma kapatırsak ne olur.. Yada kapatmanın bir yolu varmı???
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj
Ne kadar saçma bir özellik oldu ya 1024 Mb yetmedi boşuna ram den tüketip performans kaybına neden olacak...