Paylaşılan Sistem Belleği
Paylaşımlıymış demek ki...
furkan_dikiliyaw deil deil abi bu ekran kartını bilmionmu senAynısı bende de var. Paylaşımlı.
Ati Raedon sapphire 3850 1 gb ram ddr2 256
furkan_dikiliE ben bunu aldım paylaşımlı olmasına rağmen her oyunu fena oynatmıyo o nasıl?...İyi işte. Normal bir kart. GTA 4 sorunsuz oynanıyor. Ortalama bir kart.
paylaşımlılar da performans düşü
furkan_dikilipeki 1 gb kendisinde deilmi kutusunda 1 gb yazıyo o nasıl1 Gb kendisinde. Onun üzerini ram'den alıyor. Arkadaş 256-bit ile 256 MB'ı karıştırdı birbirine.
eltahir1 Gb kendisinde. Onun üzerini ram'den alıyor. Arkadaş 256-bit ile 256 MB'ı karıştırdı birbirine.Evet, kusura bakmayın. 256bit'le karıştırmadım sadece arkadaşın koyduğu ekran görüntüsünü yanlış anlamışım.
furkan_dikiliher ekran kartı yapıyo mu bunu ?1 gb neyine yetmiyo hayret bir şey...bu sorular var?
sistemim de performans düşüklüğü yaratırmı ?
Eğer yaratırsa ben bunu değiştirecem...Son Düzenleme: International Affairs ~ 24 Mayıs 2009 23:54
Senin ekran kartının belleği 1024 mb ve paylaşımsız.vista ile gelen bir özellik ile gerek duyulduğunda ekran kartının belleği sahip olduğun ram oranında yükseltilebiliyor.örnek olarak senin ekran kartın 1024 mb ve ram de 2gb olması lazım.böylelikle max olarak ekran kartın 1791 mb a kadar yükselebiliyor.bende 512 mb ekran kartı ve 3gb ram var yine 1791 mb a kadar çıkabiliyor.işte 1791 mb değeri paylaşımlı oluyor.eğer ram in snn de 3gb olsaydı 2.2 gb a kadar çıkacaktı.4 gb olsaydı daha fazla anlayacağın gibi.umarım açıklayıcı olmuştur.
sinan354Senin ekran kartının belleği 1024 mb ve paylaşımsız.vista ile gelen bir özellik ile gerek duyulduğunda ekran kartının belleği sahip olduğun ram oranında yükseltilebiliyor.örnek olarak senin ekran kartın 1024 mb ve ram de 2gb olması lazım.böylelikle max olarak ekran kartın 1791 mb a kadar yükselebiliyor.bende 512 mb ekran kartı ve 3gb ram var yine 1791 mb a kadar çıkabiliyor.işte 1791 mb değeri paylaşımlı oluyor.eğer ram in snn de 3gb olsaydı 2.2 gb a kadar çıkacaktı.4 gb olsaydı daha fazla anlayacağın gibi.umarım açıklayıcı olmuştur.teşekkürler şimdi anladım fakat bu sistemin yavaşlamasına
sebep olmazmı
2 gb a yakın bir ekran kartı belleği ihtiyacı nerede lazım olur onu bilemem ama ola ki lazım oldu tabi biraz yavaşlamaya sebep olabilir.ancak bunun optimizasyonu sağlanmıştır.yani tamamen ekran kartı ram miktarını çekmeyecektir.windows için gerekli olan ram den arta kalanı kullanacaktır.