paylaşım programlarında Firewall!!!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Freem@n
16-07-2004, 04:35   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

selam;
ben paylaşım programları kullanıyorum azureus diye torrent programı var.Bu programda 6881 numaralı port u kullanıyor bu portuda modemim koruyor(adsl 512k zoom 4x,kullandığım sistem xp pro)ancak ben port u açarsam ne gibi sorunlarla karşılaşırım. Korunmanın yolları nelerdir. bide modem hup a bağlı vede evimde 3 makina var.3ününde korunması gerekli her bilgisayara ayrı ayrı firewall mu kurmalıyım yoksa tek bi firewall ile tümüne koruma yapabilirmiyim(makinelerden hiç birini ana makine yapmak istemiyorum)Bide makinayı bu koşullarda düzgün koruyacak vede kastırmayacak bir firewall arıyorum. virüs koruması olarak avg kullanıyorum.çok memnunum.
İlginiz için çok teşekkür ederim.
                                                    KoLay geLsin..

s_man
16-07-2004, 08:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
218 mesaj

valla açsan baya bişeygirer bilgisayarına, adamın teki bile o portu blursa girer istediği gibi kullanır, ama biraz zor gibi görünüyor.Sen en iyisi port açma, port açınca olmuyor çünkü, bendede x5 var.Komple firewallu kaldırcaksın, kendine yazılımsal bir firewall bulacaksın, modemden dmz bölümünden firewall kaldırırsın, zone alarmı da kurar bilgisayarını korursun.Anlamadığın yer olursa yaz, msn veya icq veya yahoo dan ayrıntı öğrenmek istersen beni bulabilirsin.

gilkerh
05-01-2005, 04:18   |  #3  
Taze Üye
10 mesaj

arkadaşlar acaba router in firewall unu kaldırıp zone alarm yerine sadece XP nin kendi firewallunu kullansak yeterli olur mu? bunu deneyen war mı? ya da yorum yapabilecek olan?