paylaşım ve sata hdd sorunu

radjool
14-03-2008, 15:31   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj

Merhaba
arkadaşlar benim 2 problemim var. Yardımcı olursanız sevinirim
1. Sata desteklemeyen bir anakartım var. bir sata hdd ve manhattan marka 2 portlu PCI sata adaptör aldım. adaptörü pci yuvasına taktım. boot ekranından sonra
"SiI 3112 Sata ...
primary driver : not found
secondary driver : Samsunh HD50..    476876 MB"
şeklinde bir yazı çıkıyor. SiI 3112, pci adaptörün modeli. Samsung ise taktığım 500Gb sata hdd'yi gösteriyor.
windowsu açtığımda sata hddyi görmüyor. aygıt yöneticisinde "büyük depolama birimi..." şeklinde sürücüsü yüklenmemiş, üzerinde sarı renkli soru işareti olan bir aygıt var.  disket sürücüm omadığı için pci adaptörün driverini netten indirdim. ancak "sürücüyü güncelleştir " dediğimde tanımıyor.  bir yerde disketi takıp pcyi Xp kurulum cdsi ile açıp F6'ya  basarak scsi yada raid sürücüsü yüklemek gerekebiliyormuş. disket sürücüm olmadan nasıl yapabilirim ?

2.
notebooktaki bir klasörü aynı landa bulunan bir pc için paylaşıma açıyorum. ancak diğer pc klasöre giremiyor. şu hatayı veriyor
"
Hata:
"\\bilgisayar adı\paylaşılan klasör erişelemez. Bu ağ kaynağını kullanma izniniz olmayabilir.
Erişim izniniz olup olmadığını öğrenmek için bu sunucunun yöneticiylse temasa geçin.

Bu komutu yürütmek için yeterli sunucu kayıt alanı yok."
"
güvenlik duvarı ve antivirüs kapalı. dosya ve yazıcı paylaşımı açık. paylaşım izni "everyone" seçili durumda. pcler birbirini görüyor ve ping atabiliyor. netten biraz araştırdım ancak sorunu çözemedim. yardım ederseniz sevinirim.
teşekkürler

Kapalı Hesap (38093)
14-03-2008, 16:00   |  #2  
Kapalı Hesap
441 mesaj

tam çözüm sayılmaz ama ben de eski pcme ethernet kartı takmıştım disket sürücü sorun yaptı işletim sisteminden bul(yüklenecek sürücüyü kendim seçeceğim) dedim ethernet kartımın sürücüsünü (şansa listede vardı markası) bu şekilde kurdum.

radjool
22-03-2008, 23:37   |  #3  
OP Üye
50 mesaj

neyse arkadaşlar. ilk problemi chipsetin sitesinden (silicon image) farklı bir driver yükleyerek hallettim. ama ikinci problem hala ısrarla devam ediyor. durduk yere paylaşılan klasörlerime giremez oldum. kaspersky den olabilir mi diyicem ama diğer bilgisayarım da problem yok.