slm arkadaşlar forumda bu konuyu açacak yer bulamadığım için en doğru yerin burası olduğunu düşündüm.daha uygun bi yer varsa konuyu ilgili arkadaşlar taşırsa iyi olur.
gelelim soruma. arkadaşlar web tasarımla uğraşıyorum haliyle internet reklamları felan.ama bazı şirketler paypal hesabından bahsediyo.ismini çok duydum ama hiç araştırmamıştım.
1:paypal nedir
2:ücretlimi
3:türkiye için geçerlimi
4:türkçe desteği varmı
sanki biraz emrivaki oldu ama kesinlikle emri değil tamamen rica :D
paypal hesabı nedir
http://tr.wikipedia.org/wiki/PayPal
Bazı bilgilerin kaynağının olmadığı belirtilmiş fakat fikir edinebilirsiniz.
çok sağolun peki parayı nasıl alacağım
kusura bakmayın mevzuyu biraz fazla uzattım ama hesap kartı oluyomu.son sorum
Paypal ücretsiz değildir. belirli meblalara kadar ücretsizdir.
kredi kartı hesabını girersin paypala. birisi sana para yatıracağında senin paypala verdiğin mail adresini bildirir ve yatıracağı parayı bildirir. paypal o adamın kredi kartından alır senin kredi kartına yatırır. Bankandan uluslar arası para işlemleri açık olmalı. zamanında kullandım 500 dolara kadardı en son bildiğim daha üstü yada günlük sınırı geçmedikçe ücretsizdi.
Paypal kredi kartı sistemlerini kullanmaktan korkanlara birebirdir. Web sitesi yapıp sitenden paypalla birşeyler satmak çok kolaydır. Paypal ın web sitene özel kodu vardır. birazcık yardım ile web sitenden alışveriş sistemine dönebilirsin.
Rahat - Huzurlu - Güvenli alışveriştir. Yanlız sen yinede web sitene en azından 128 bit sertifikalı bir ssl koruma koymak zorundasın. Yoksa çoğu müşteri güvenmez mesela ben. Sertifikaları kontrol ederim sahtemi değilmi diye.
Umarım faydalı olmuştur.