arkadaşlar pc açılırken 1-2 kere restart yapıyo donanımdan olduğunu zannetmiyorum visteden olabilir sizce neden kaynaklanıyo..........
pc açılırken restart yapıyo
bence işletim sisteminden kaynaklanıyo donanımsan bi problemde olabilir ama
donanımında sorun var dostum bence ram lerini kontrol et sistem ilk te okuyamıyo olabilir
benersincedonanımında sorun var dostum bence ram lerini kontrol et sistem ilk te okuyamıyoramlari kontrol ettim 2 kere hemde ama bidaha bakçam....bide windows sürdürülayo die çıkıyo.........
işlmci fazla ısınıyor sa ve biosunda bu şekilde ısı yakarşı reset kapatma gibi bi ayar seçeiliyse olabilir yani muhtemelen işlemci ısınmasındandır bnde yaşamaıştım işlmci fanını kontrol et gerekiyorsa temizle...
ercanyerciişlmci fazla ısınıyor sa ve biosunda bu şekilde ısı yakarşı reset kapatma gibi bi ayar seçeiliyse olabilir yani muhtemelen işlemci ısınmasındandır bnde yaşamaıştım işlmci fanını kontrol et gerekiyorsa temizle...kontrol ederim...ama temiz zaten içi.....
format gibi gözüküyor sanırsam
mrb, dostum sp1 den evvel ben de ayni sorunu yaşiyordum ancak sorun. giderildi sanirim. bende de artik restart olmuyor. sistemini belirtmemişsin.. amd X2 ve amd690 asus mainboard vardi bende. sorunu çözünce paylaş bizimle..
tuncay_geronimomrb, dostum sp1 den evvel ben de ayni sorunu yaşiyordum ancak sorun. giderildi sanirim. bende de artik restart olmuyor. sistemini belirtmemişsin.. amd X2 ve amd690 asus mainboard vardi bende. sorunu çözünce paylaş bizimle..arkadaşlar benim işlemci bu INTEL Q6600 CORe2QUAD 2.4 , ramlere baktım,fanlara baktım,ama tam olarak bi giderme yok ama azaldı sp 1 de kurdum oda yemedi.....galiba format atçam........
Bence bu soruna acil çözüm bulsan iyi olur çünkü pc'nin sürekli restart atması hdd'ye zarar verebilir.
büyük ihtimal ramlerden ama yinede....
arkadaşlar sistemi ben kurdum
özellikleri şöyle
c2q 2.4 ghz 1006 fsb,2gb kingston 800 mhz ram
hdd 320 gb 7200rpm sata2,kasa asus vento,anakart gigabyte ep35-ds3,ekran kartı sparkle calibre 8800 gt vs vs
o gün vista kurulumda sorun cıkmadı. ardından gigibyte ın powersaver programını kurduk pc acılmamaya basladı,sonra reset attık düzeldi. ekran kartı driver ınıda yüklerken yarıda kaldı yuklenmedi reset atıp acıtıgımızda yukluydu. daha sonra biz ona 667lik iki adet ram taktık 800 lükleri cıkartıp acılmadı sistemimiz,daha sonra tekrar eski ramleri yerine taktık. acaba o arada mı birşey oldu die düşünüyorum. aslında bütün statik elktriğide boşalmıştım üstümden :) umarım ram sorunu yoktur kankimin pcsinde sadece ilk gün alındıgında kurmuştum sonra bi daha gitme fırsatım olmadı gitsem detaylıca inceleyecegim bütün donanımsal parcaları bi. ama sizi değerli chip okurları yada chip online ziyaretcilerine danışmak en güzeli
yaa arkadaşlar benim bir arkadaşımda da bu sorun oluyor yani bilgisayar açılırken restart atıyor sonra otomatik yeniden başlatmayı kapattık bu sefer de mavi ekran çıkıyor bilgisayarınız zarar görmesin diye windows u engelledik gibi bir yazı.xp sp2 var yeni konu açmamak için buraya yazıyorum.bu donanımsal bir sorun mu önceden olmuyordu böyle birşey
aynı sorun bendede oldu kardeş.tek çözüm format , bizde ramları defalarca kontrol ettik olmadı sonunda formatla düzeldi
sağolasın kardeş bir de format deneyelim gitsin ozaman