Arkadaslar pc mi kapattım ve 4 saat yattım gece 11 gibi kalkıp pc mi actığımda monıtor ısığı yanıp sonuyodu ,daha once baska pcdede gormustum, ıslemcı yada remden kaynaklandığını dusunuyorum ancak remim 2 tane 512mb, 1 tanesını taktım değiştim farklı yerlere taktım ama nafıle. baslarken pcden ığrenc 5 sanıyelık alarm sesı geliyo sonrasında monitör ısığı yanıp sönüyo.
yardımcı olacak arkadaslar ıcın sımdıden tesekkur ederim...
Pc acılmıyor nedeni ne olabilir ?
Başıma geleni aynen anlatıyorum; geçenlerde bende öğleye doğru kapattığım bilgisayarımı gece açmak istedim ancak ne çare bir diiiit sesi monitor ışığı yanıp sönüyor. Ne yaptımsa yok sonunda monitör çıkışını onboard verdim pc açıldı. Anladım sorun ekran kartından çıkartım temizledim,fanı vs. temizleyip macunladım , slotu temizledim taktım yine aynı. Kazara ekran kartının uç köşesini yukarı doğru kaldırır gibi yapınca görüntünüğn geldiğini fark ettim. Hemen bir kuşun kalemi uygun uzunlukta kesip arka boştaki uca destek yaptım 2 hafta kadar oldu hiçbir soruun yok.
Sorunun sebebi mauom işlemci kartın arka boş kısma daha yakın üzrindede aliminyum soğutma sistemi , işlemcinin hem ısınması hemde bulunduğu yerin deteksiz kısımda olması doğal olarak karta aşağı doğru eğilme hareketi vermekte buda zamanla slot bağlantılarının tam temasını engellemekte.( bunları benzer durumla karşılaşırsanız fikriniz olsun diye paylaştım)
Ne dersiniz sizinkide benzer bir durum olmasın. Tavsiyem pc üzerinde ne kadar iç donanım varsa sökün sadece hdd,tek ram ve işlemci kalsın. Monitör çıkışınıda onboard verin bu şeklide açın. Muhtemelen sorun çıkartamdan açılacaktır. Bunu teker teker her defasında bir donanımınızı ekleyerek sorun kaynağını bulmaya çalışın.
Benım ekran kartım yok yanı monıtor girisi on board. Kart olarak sadece ethetnet var ıslemcım ve remler ...
[URL=http://img220.imageshack.us/my.php?image=img3467yv0.jpg][/URL]
geriye tek alternatif kalıyor ya anakrtınız yada işlemciniz hayta gözlerini yummuş. bari onlarıda sökün bios pilinide 5-10 dakikalığınına çıkartın sonra özenle tekrar toplayıp deneyin sonuç alacakmısınız
tmm dır arkadaslar.
Ya 1 hafta geçti ve 1 haftadır aynı sorunu yasıyorum. PC calısıyo ama ekrana goruntu gelmıyo. Kafasına esiyo geliyo esmıyo gelmiyo. Lütfen yardım edin ...
Ekran kartını çıkartıp girişi onboard a takın