Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarımı shut down tuşuna uzun basarak kapattım. Daha sonra açmaya kalktığım zaman normalce açılmaya başlıyor. Anakart markası falan bu gibi şeyler hep cıkıyor. Daha sonra windows xp yükleniyor diyor ve hemen ardından mavi bir ekran üzerinde beyaz yazılarla "Bir sorunla karşılaşıldı. Sorunun windows a zarar verebilceğinden dolayı açılmıyor. Durdur hatasının devamı için şöle böle yapınız. diyor. Bİlgisayarımda cok önemli bilgiler var. Format atmak dışında ne yapabilirim?
Pc açılmıyor.. teknik sorun
benim başıma da aynısı gelmişti çift ram varsa tekini çıkartarak dene benimki düzelmişti.
Maalesef tek ram kullanıyorum ve bu arada hiç bir gelişmiş başlatma seçenekleri ile bilgisayar açılmıyor.
selam arkadaşım bu sorun windows ta olan bir sorundan kaynaklanıyor.Sen harddiskini çıkart ve başka bir bilgisayara slave olarak bağla oradan bilgilerini başka bir sürücüne yedekle ve bilgisayarına tekrar bağla ve format at ..
eğer cd den çalışan bir live cd ye sahipsen verilerini çok rahat bir şekilde yedekleyebilirsin..
Slave olarak bağlamak diğer bilgisayarın hardiskini cıkarmadan ek olarak bağlamak demek galiba değil mi?
Ve live cdnin ne olduğunu bilmiyorum..
anakart ismi vs. yazan boot ekranında hemen f8 tuşuna bas. bunu gelişmiş açma seçim ekranı çıkana kadar yap. şenekler arasında en son iyi yapılandırma ayarlarıyla aç seneneği olacak onu seçip enterle eğer pc sorunsuz şekilde açılırsa sorun yok. eğerki açılmayıp aynı sorun olursa yine aynı işlemi tekrarla ve bu ekranda güvenli modu seçerek pc ye gir başlangıç donatlar sistem araçlarından sistem geri yüklemeyi seç ve herhangi bir geri yükleme noktasına geri yükle muhtemelen sorun çözülecektir çözülmezse bilgi verin başka onarma seçeneklerini deneyelim
Hiç bir gelişmiş arama seçeneği ile açılmadığını yazmıştım diğerininde sölerseniz iyi olur
mavi ekran hata kodunu verebilirmisiniz? Kod ile hata sebebini bulabiliriz. diğer taraftan format sizin için sorun olmayacaksa sırasıyla aşagdaki kurtarma seçeneklerini denemenizi öneririm
1. öncelikle hdd işlemci ekrankartı vs. tüm donanımların bağlantılarını kontrol edin sata bağlantı yerinei değiştirin her ne kadar sorun yazılımsal gözükesde mevcut hata kodunu görmeddenn birşey söyleyemem donanımsalda olabilir
2. xp cd ile başlangıç yapın chkdsk ve recovery ilgili komutlarını kullanın
3. diskinizi biçimlendirmeden direk üzerine vista yükleyin bu yöntemle vista mevcut bilgileri silmeden c de klasör oluşturup buraya taşıyacaktır.
4. hdd yi başka bir pc ye windows açıkken bağlayın bu şekilde otomatikman slave olarak tanıyacak ve restartan sonra hdd ye ulaşabileceksiniz. gerekli yedeklemeniz akabinde formatlaya bilirsiniz