Pc Aşırı Isınma

HPQ-User
11-04-2008, 23:42   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

KelleJii sormuş:
Gene Rahatsız Ediyorum :)
Sorunum Pc Aşırı ısınması ve ondan kaynaklandıgınu dusundugum performans yavaşlığı (aşırı).Powerlerın hepsi guzelce çalışıyor.Bilgisayarı ilk açtııgmda 95 Derece Gözüken Pc (fahrenayt degıl ) Daha sonra düşüyor cıkıyor kafasına gore hareket ediyor
bu seklıde 3 aydır kullandım pc yanmadı :D . Fanların çalışmasına rağmen bu kadar ısınmasının sebebi nedir ?.

daha rahat yardımınız için messengerdan yardım etmek isteyen varsa ekleyebilir.
nonstoppompa@hotmail.com

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
p4 İntel 3.2 ghz
Motherboad Asus p5gc-mx/1333 series
2gb Kingston Ram
160gb Harddisk
Gforce 6200Turbo Cache256 mb (32bit)
400 watt Power
Fanlar 2 normal fan + İslemci fanı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11

GaMeRr
12-04-2008, 00:22   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,264 mesaj

Wallahi kasa fanın bulunuyormu weya kasanın içindeki hava sirkülasyonu tozlanma gibi sorunların warmı.Açılışdan sonraki değerleri nedir? İŞlemci fanın kaç rpm ile çalışıyor?

Kapalı Hesap (34907)
12-04-2008, 07:27   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Her bilgisayar belirli bir ısınma ,ısı yaratır. Fakat elektronik devreler ile ısı, hiç de uyumlu olmayan bir ikilidir. Öyle ki kasanızın ısısı yükseldikçe, çökme ve kilitlenmeler yaşanabilir. Özellikle overclock yapılmış işlemci ekran kartı olan arkadaşlar, kasa soğutmasına ve overloc yapılmış anakarta,işlemciye,ekrankartına,reme çok dikkat etmelidirler...
sıcak hava soğuk havadan dahi hafif olup yukarıya doğru yükselmektedir. Bu nedenle kasa soğutmasında izlenecek ana yol; soğuk havanın kasanın ön tarafından içeri girmesi ve kasa içinde oluşan tüm sıcak havanın kasanın arka üst taraftan dışarı çıkmasıdır.

Kasa içindeki sıcak havanın dışarı atılmasının yeterince verimli şekilde sağlanamadığı durumlarda sisteme en az 80 mm çaplı ikinci bir fan (egzoz fanı) eklenerek bu sorun kolaylıkla halledilebilir.

Fan ne kadar büyük olursa o kadar çok soğutma yapılır (gürültülüdür). Ama o kadar da fazla havayı sirkülasyon yapar. Yani fan seçimi size kalmış. Fanın özelliklerinde ne kadar havayı haraket ettirdğini görebilirsiniz (CFM cinsinden verilmiştir). Eğer az gürültülü fan istiyorsanız 80 veya 92mm fan alın. Yok hayır benim için önemli değil derseniz ise 120mm. Bu sırada ne kadar fan o kadar toz demek. Toz da bilgisayarınız için Soğutmadaki engel etkenlerden biri olduğuna göre bir fan-filtresi almanızıda tavsiye ederim.

ayrıntılı bilgiiçin.:

neverofnever
12-04-2008, 11:19   |  #4  
Yıllanmış Üye
507 mesaj

Fanın doğru çalışması durumunda(Tozlanma yoksa yada doğru oturup oturmaması gibi herhangi bir neden yoksa)Sorunun fanın çalışma performansı ile ilgilidir.Fanın doğru çalışarak bu sonuçları veriyorsa bence o fan birşeye yaramıyor.İşlemci soğutucunda bu nedenlere yakalanmadan bu sonuçları veriyorsa bilgisayarın hakkında soğutma donanımlarına bir bak derim.

KelleJii
12-04-2008, 23:22   |  #5  
Üye
54 mesaj
GaMeRr
Wallahi kasa fanın bulunuyormu weya kasanın içindeki hava sirkülasyonu tozlanma gibi sorunların warmı.Açılışdan sonraki değerleri nedir? İŞlemci fanın kaç rpm ile çalışıyor?
cok tesekkur ederim abim :)

messengerda verdıgın destekler ıcın cok minnetarım :)

ıslemcının ve fanın arasına macun surmeyen butun bılgısayarcıların ^^

cok tesekkurler cgip ailesine ;)

K.A.Y.A.H.A.N
13-04-2008, 01:32   |  #6  
Yıllanmış Üye
672 mesaj

Slm arkadaşım mesen vercegıne burda izah etsene paylaş yaniZonk
bizim örenmemizi istemiyen biri dahaKızgın
paylaş bizim tecrübelerimiz pismi hı[*<]

K.A.Y.A.H.A.N
13-04-2008, 01:34   |  #7  
Yıllanmış Üye
672 mesaj

Tahmin etmiştim Tekniğe birdaha götürürsün işte bir
madur daha aç kalsın teknik servisler açKamçı

GaMeRr
13-04-2008, 01:37   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,264 mesaj

Al işte kavas arkadaş msnde sorununu anlattı bende bişeyler önerdim en son olarak termal macunu yenilemesini söledim we senin dediğin teknik servisler malesef arkadaşın işlemcisinin üstüne termalmacun koymamış.Umarım öğrenmişsindir.

K.A.Y.A.H.A.N
13-04-2008, 02:14   |  #9  
Yıllanmış Üye
672 mesaj

Ben Tekniğe kızıyorum 2lira kazanacam diye Artık birşey demiyorum...Seçiçi olun başka birşey demiyorum...
Arkadaşım üzüldüm duruma msn konusuna gelince ayıp birşey
mi konuşacan da özele gel diyon bir sorun olursa zaten
sazan gibi atlıyoz yardımcı olmaya çalıyom bendeGözünü devirmiş syle bakalım

KelleJii
13-04-2008, 09:16   |  #10  
Üye
54 mesaj

bi kere daha soru sormuştum fakat sadece 1 kişiden cevap geldi.ondada hiç birşey anlamadım.böylesinin daha kolay olacağını düşündüğüm için msn adresini not dusmek ıstedim.Ve olayı hallettik :)

genede ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.