yeni oyunları ben de begenmiyorum sırf grafikten ibaret çogu.
pc başında ne kadar süre geçiriyorsunuz?
oyunlarslideşovyeni oyunları ben de begenmiyorum sırf grafikten ibaret çogu.zaten cd lere sığmıyorlar 6 cd den başlıyorlar
ganzolistveya tek bir DVDoyunlarslideşovyeni oyunları ben de begenmiyorum sırf grafikten ibaret çogu.zaten cd lere sığmıyorlar 6 cd den başlı
yaww ben 2-3 sene önce sabahın 9 unda pc yi açar gece 2-3 gibi yatardım. İnanır msınız hatta annnem yemeğini ye oğlum diye sızlanırdı neredeyse pc başından kalkmamak için tuvalete bile gitmek istemiyordum muhahahaha. Sanki pc başında yavaş yavaş eridiğimi hisseder gibiydim. Sanki sandalyeye yapışmış istesemde kalkamaz kalksam altımdaki bomba patlayacak gibi hissederdim. Ama şimdi öle değil günde toplam 2-3 saat pc başındayım bazen aşabiliyor zamanım olsa daha fazla kalırım ne yazıkkı sorumluluklarım 2-3 katına çıktı. ikidebir kalk otur yapıyom. zevk bile alamıyom. Ama bu aralar daha iyi boş zamanlarım çoğaldı. nese uzatmıyım hade bye
İs nedeniyle günde minumum 12 saat ile 15 saat arası bilgisayar basında bulunabiliyorum.Suan işler bittigi için günde 1-2 saat cafelerden takılıyom onun haricinde pek görmek istemiyom :)
walla iş olmasa 2 dakka durmuycam bilgisayar başında örnek olarak hafta sonları odama bile girmiyorum bilgisayar var diye... :) ama bazen yapacak birşey olmayınca en iyi dostum da oluyor kara kutu
Oyalanack bişeyler olursa başında seve seve saatlerce kalırım ama bazen bunalıyom.Güzel bi msn muhabbeti saatlerce sürebilir.
amann allahımm bu kadar çok vakti nerden buluyorsunuz.aman allahım yani vay canına yani pes doğrusu
güzel bayanamann allahımm bu kadar çok vakti nerden buluyorsunuz.aman allahım yani vay canına yani pes doğKendi adıma konusuyom, santiyedeysek ; sabah 8 de kalk birseyler ye ve bilgisayarın basına 8:30- 9 gibi otur. saat 1 de yemek molası gel tekrar otur. Aksam 8 yemek molası gel gene otur.aksam 1 ile 3 arası kalk ve yat.Bu tempoyu bir kez tutturunca bilgisayar bir parcan gibi oluyor, senin sevigilin,sırdasın,arkdasın,tek dostun.Su gırgırına gazetelerin haber yaptıgı usb kahve makinası,usb fan,usb traj makinası bile bir yerden sonra ne kadar guzel ve teknoloji harikası geliyor insana bilemezsiniz.Artık bi yerden sonra kac usb baglantısı var anakartta diye dusunuyorsunuz :)Bunu yazıyorum cunku bazı arkadaslar isi sürekli bilgisayar basında olan insanları ne guzel hem bilgisayar basında sevdikleri isi yapıyorlar bende boyle bir is yapacam diyorlar ama kazın ayagını oyle degil.Bel agrıları, kan tablosu bozuklukları,elinizin gozunuzun segirmesi,zamanla kolda titreme,goz tembelliginin baslaması ( herhangi bi mesafede bi cisimden baska bir cisme birden bakınca netligin hemen saglanamaması ( kısaca monutor mesafesi haricinde herhangi bir seyi hemen secememek) 30 unu devirince nur topu gibi boyun fıtıgı.
Arkadaslar bilgisayar basında eger uzun zaman geciriyorsaınız is yada oyun bazı temel seylere uyun. 15 dk olmuyorsa yarım saatte bir bilgisayarın basından bir kalkın tabir yerinde ise bi gerinin.bunuda yapamıyorsanız 15 dakka da bir uzakta bi noktaya bakın.Bu en azından gozlerinizi koruyacaktır.bilgisayarınızı 1024 bile olsa 85 mhz yenileme hızında kullanın.Bu en azından gözünüzü korur.
Hala bunu ciddiye almıyorsanız yasım 25, 12 yasımdan beri bilgisayar basındayım.son iki senem yukarda yazdıgım tempoda gecti ve fıtık haric hepsi basıma geldi.(koca bi gobek dahil :) ve BU KAFAYLA GİDERSENİZ SİZİNDE BASINIZA GELECEK. SİGARA KANSER YAPIYORSA BİLGİSAYARDA BUNLARI YAPIYOR! NIAHAHAHAHA....
Madem mesaj veren olduk biraz daha gözünüzü korkutiyim.Bunların üstünede gülün bakalım :)
Bilgisayar Görme Sendromu
Bilgisayar Görme Sendromu (CVS), uzun süre bilgisayar kullanımına bağlı göz yorgunluğu ile karakterize bir rahatsızlıktır. Semptomları; göz tahrişi (kuru göz), kızarma, kaşınma, yaşarma, göz kapakları ile alında ağırlık hissi veren göz yorgunluğu ve gözleri odaklamada güçlük şeklindedir. Diğer semptomlar, baş ağrıları, sırt ağrıları ve kas spazmlarıdır.
Nedenleri
Bir kişinin görüşü, uzun saatler boyu bir bilgisayar ekranına bakmaya uygun değildir. Bilgisayar ekranları, gözümüzün odaklanmakta güçlük çektiği pixel denen küçük noktacıklardan oluşur. Bu yüzden görüntüyü net olarak görebilmek için gözlerimiz tekrar tekrar odaklanır. Bu durum göz kaslarımızın sürekli gerilimine neden olur.
Ek olarak uzun süre bilgisayar kullanımında gözlerimizi kırpma sıklığı da azalır, bu da gözlerde kuruma, ağrı ve hassasiyet taratır. Sonuç olarak gözün odaklanabilme özelliği azalır, görüş bulanıklaşarak baş ağrısı ve boyun ağrısı meydana getirir. Hergün yaklaşık iki saat bilgisayar başında çalışan bir kişi CVS açısından risk altındadır.
Korunma
Bilgisayar ile çalışırken göz yorgunluğunu azaltacak belli koruyucu önlemler vardır. Akılda tutlması gerekli faydalı ipuçları şunlardır: Monitörü gözünüzden 50-75 cm uzağa yerleştiriniz, ışık kaynağını parlama ve yansımayı azaltacak şekilde yerleştiriniz, gözlerinizi nemlendirmek için sık sık göz kırpınız ve bakış molaları veriniz.
* Bilgisayar ekranınızın gözünüzden 50-75 cm uzakta ve göz hizanızdan 20 derece aşağıda durmasına özen gösteriniz.
* Eğer bir doküman askısı kullanıyorsanız, ekrana yakın olmasını sağlayınız.
* Tepe aydınlatmasını azaltınız ve masa aydınlatmasını da azaltarak uygun şekilde yerleştiriniz böylece ışık gözünüze gelmeyeceği gibi ekran üzerine de düşmez.
* 15 dakikada göz kaslarınızı gevşetmek için uzaktaki nesnelere odaklanınız.
* Eğer gerekiyorsa ekranınıza yansıma engelleyici bir filtre takınız.
* Daha sık göz kırpmaya çalışınız.
Kaynak::
Karpal Tünel Sendromu
Karpal Tünel Sendromu (CTS) Median sinirin, bilekte, ön koldan ele doğru geçtiği Karpal Tünel adı verilen dar geçit içerisinde yaralanmasından kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Sinir bu tünelden geçerken Tekrarlanan Zorlama Yaralanması veya aşırı kullanıma karşı duyarlıdır.
Eğer tedavi edilmezse semptomlar elde, zamanla dirsek ve omuza da yayılan ısrarcı ağrılar şekline dönüşür.
CTS'nin en erken bulgusu dokunulan yüzeylerdeki dokuların veya temasın hissedilememesidir. CTS sonuçta cisimlerin sıkı tutulamaması, belirgin güçsüzlük ve Median Sinir tarafından kontrol edilen kaslarda zayıflamaya kadar götürür.
Birçok kişi CTS'nin bilgisayar klavyelerinin kullanılmaya başlamasıyla ortaya çıktığını düşünür. Aslında karpal tünel ve diğer sinir geçitleri yaralanmaları çok uzun zamandır gözlenmekte, ancak bilgisayar klavyeleri üzerinde tüm parmakların yoğun şekilde çalışmasıyla sorun günümüzde her zaman olduğundan daha yaygındır.
İster sistemik kaynaklı olsun ister tekrarlanan stresler sonucu oluşsun, karpal tünelin çoğu yaralanmaları önlenebilir ve erken teşhis edilirse tamamen tedavi edilebilir. Hastanın, rahatsızlığı yaratan aktivitelerine son vermemesi veya değiştirmemesi ellerde, bileklerde veya vücudun çeşitli yerlerindeki kaslarda kalıcı ve geri dönüşü olmayan hasarlar doğurur.
Semptomlar
* Elde, genellikle de baş parmak ve ilk üç parmakta karıncalanma ve uyuşukluk hissi.
* Bilek ve ön kolda, zaman zaman omuza, boyun ve gövdeye veya ayağa yayılabilen ani ağrılar.
* Yumruğu sıkmada veya küçük nesneleri tutmada güçlük.
Korunma
Elin doğal pozisyonu, bir çok aktivitede, düz veya bilekten hafifçe büküktür, baş parmak ise az çok ön kol ile aynı doğrultudadır. Eli uzun süre boyunca ileri veya geri bükülü tutmak karpal sinirlere baskı yapar. Bu yüzden çalışırken bileklerinizi ve ellerinizi mümkün olduğunca düz tutmayı öğreniniz.
Eğer işiniz tekrarlayan el ve parmak hareketlerini gerektiriyorsa her saat başı ara verip ellerinize ve bileklerinize egzersiz yapınız. Eğer bilgisayar klavyesi başında çalışıyorsanız, doğal olmayan bükülmeleri engellemek için bir bilek desteği kullanınız ve masanız ile sandalyenizin yüksekliklerinin duruşunuza uygun olduğundan emin olunuz.
Sonuçta, karpal tünel semptomları başlarsa, ağrıya rağmen çalışmaya devam etmeyiniz, hekiminize danışıp tavsiyelerine uyunuz.
Bunlarda germe egzersizleri (resimli olarak)
Simdi belki bunlara güleceksiniz ama uygularsanız ilerde bana dua edersiniz :))))
yaklaşık 2-3 saat.az olmasına rağmen ben de istediğim zaman bırakabilirim
mesayi saatlerinde tamamen bilgisayar karşısındayım.faydalı ve faydasız uğraşlarımda oluyor.ne tavsiye edersiniz.istesemde istemesenmde bilgisayarın karşısındayım.selamlar...
afidanmesayi saatlerinde tamamen bilgisayar karşısındayım.faydalı ve faydasız uğraşlarımda oluyor.ne tavsiye edersiniz.istesemde istemesenmde bilgisayarın karşısındayım.selamlar...Bence faydasız işleri yapma ve bir kenara bırak. O sıra gözlerini dinlendirmiş olursun.
şimdi yaz tatili olduğu için 6-7 saat:D
sabah 7'den akşam 9-10'kadar.Bazen daha erken.
Bu kadar sürede ne yapıyosun derseniz; sabah ilk işim yeni çıkan ve update olan programları incelemek oluyor.
Biraz program hastalığı var.5-6 sitede inceleme yaptıktan sonra beğendiğim programları indirip test ediyorum.
ARdından da sıra oyunlara geliyor.Onun ardından MSN,sonra mp3,sonra film.Günde binkere filan mailime bakıyorumdur kesin :)El alışkanlığı oldu.
Arada aklıma gelirse yemek ve tuvalet ihtiyacımı karşılıyorum.
cococuArada aklıma gelirse yemek ve tuvalet ihtiyacımı karşılıyorum.Burda koptum yaa :) Peki unutursan noluyo? Stokmu yapıyorsun? :)
en fazla 3 saattir 3 saati aşmıyo bu zamanda program forumlar ve müzik dinliyorum
Sabah 9:00'dan Akşam 20:00 civarına kadar sürüyor. Eskiden artı olarak 10:00 ile 12:00 arasıda evde takılıyordum. Fakat şu sıralar takılamıyorum. Çünkü iş bugünlerde biraz yoğun.
çok kalınıyor pc karşısında ama bence 2 vey 3 saatte bir karşısından 30 dakika filan ayrılmak lazım sağlık açısından
işim dolayısıyla sabah 8:30-aksam 6:30 (toplam 9 saat)
hafta sonları da 10 saat kalıyorum :D nasıl değerler ama