pc başlarken ekran karıncalı geliyor

HPQ-User
01-03-2008, 14:03   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

iceboys5 sormuş:
bilgisyarım açılırken ekran karıncalı geliyor bir kaç kere reset atınca düzelior bazen de actıntan sonra bayagı bir bekledikten sonra kendi kendine reset atıp düzelior açıldıgındada sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı diye hata gelior

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
anakartım asus işlemcim core duo 2 ekran kartım 512mb atı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 1.1.4322)

omer_6134
01-03-2008, 14:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj

Ekranın karıncalı şekilde gelmesi genelde FORMAT'tan sonra oluyor.Bu zamanla geçiyor.
Mesela benim bilgisayarda formattan sonra dediğiniz gibi karıncalı şekilde ekran geliyor.Formattan sonra (Mesela Şuan) öyle bir sorunum olmuyor.

Banned
01-03-2008, 14:33   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
HPQ-User
iceboys5 sormuş:
bilgisyarım açılırken ekran karıncalı geliyor bir kaç kere reset atınca düzelior bazen de actıntan sonra bayagı bir bekledikten sonra kendi kendine reset atıp düzelior açıldıgındada sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı diye hata
ekkran akrtınızı çıkartın fan anakart bağlantı yeri vs.  temizleyin tekrar dikkatlice takın, sorun devam ederse sürücünüzü güncelleyin. ayrıca ekran kartınızın ayarlarına girerek ekran ayarlarını 1280*1024 60 hz 32 bit olarak ayarlayı
OOOOMMMMEEEERRRR
Ekranın karıncalı şekilde gelmesi genelde FORMAT'tan sonra oluyor.Bu zamanla geçiyor.
Mesela benim bilgisayarda formattan sonra dediğiniz gibi karıncalı şekilde ekran geliyor.Formattan sonra (Mesela Şuan) öyle bir sorunum olmuyor.
formattan sonra ekran kartının sürücüsü yüklenmediği için sistem kart üzerinden görüntüyü verir fakat kart özelliklerini kullanmaz. Ne zamanki sürücüyü yüklersiniz o vakit kartınızın özellikleri kullanaılmaya başlanır. Sizin buları sadece bilgi vermek için yazdığınızın farkındayım , sadece arkadaşa sebebini açıklamak istedim

omer_6134
01-03-2008, 14:38   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj
formattan sonra ekran kartının sürücüsü yüklenmediği için sistem kart üzerinden görüntüyü verir fakat kart özelliklerini kullanmaz. Ne zamanki sürücüyü yüklersiniz o vakit kartınızın özellikleri kullanaılmaya başlanır. Sizin buları sadece bilgi vermek için yazdığınızın farkındayım , sadece arkadaşa sebebini açıklamak
Ama iceboys5'in dediğine göre bir kaç kere reset atınca düzelior demiş.

Son Düzenleme: omer_6134 ~ 01 Mart 2008 14:39