az önce yazdım bu dökümanı
bilgi amaçlıdır
1 - modemi bozma modeme uygun firmwareyi bulun firmware yüklenirken hemen modem arayüzünü kapatın modem bozulur
2- anakart bozma anakarta uygun bios sürümünü indirin ister dos ortamında yükleme olurken pc yi kapatın isterseniz canlı güncelleme windows üzerinde biosu silerken pc yi hemen kapatın anakart bozulur
3- ekran kartı bozma
ekran kartının firmwaresini indirin dos ortamında yükleme yaparken pc yi hemen kapatın ekran kartı bozulur
5- windows u bozma windows 7 dede alışıyor
başlat çalıştır lusrmgr.msc yazın açılan pencerede silebildiğiniz tüm kullanıcı hesaplarını silin sonra guest ve administrator u ayarlarında devre dışı bırakın ve pc yi kapatın açıldığında pc açılmayacak tek çözümü format repairde işe yaramıyor
6- deep freeze yüklüyken windows u bozma bootable olarak çalışan bir os si ile ister usb den boot edin ister cd den sistemi açın bootmgr yi silin windows çöker
repair falan işe yaramaz tek çözüm format
başkasının pc sinde uygulamayın
kendi pc nizde uygulayıp kendinizi başkasının yerine koyun
empati kurunca zaten kimseye yapmassınız
pc bozma yöntemleri bilgi amaçlıdır
Güzel bilgilendirme. Ne diyelim adamlar buluyor bize de uygulaması düşüyor, yeni format attım belki daha sonra Windows'u çökertmeyi deniyebilirim :) Tecrube amaçlı...
yorumun için teşekkürler :)
RAM ı yuvasına tam oturtmadan pcyi açtığımızda hem RAM hemde yuvası yanıyor :D
5.yi onarabilirim tabi isteyene :)
Bunlar hiçbirşey değil.
Ben elimdeki statik elektrikle anakartın chipsetini bozdum garantide bile tamir edemediler.
Statik elektrikle bozamıyacağım parça yok hem de tamir edilemeyecek şekilde.
bir yöntem daha var ; voltaj ayarlı psuların 110 v-220 v anahtarını 220 vden 110 v ye çekiniz ; genellikle hep yapılan hatadır...
yahu psu üretici firmalar aptal mı yahu adamlar türkiyeye 220 vlik psu yollasınlar; neden 110 v 220 v anahtarlamalı psu yollarki .........
bu ülkenin şehir geriliminin 220 volt olduğunu hemen hemen herkes bilir yahu.... milletin küçük çocuğu var işin tuhaf yanı çocuklar o anahtarla oynuyor ; vatandaş eve gelince pcnin açma düğmesine basar basmaz boom............
işin tuhaf yanı bazen o anahtar 110 v ayarlı gelebiliyor........ adamlar meğerki abdye gönderecekken psuyu türkiyeye yollamışlar ; kutularken hata olmuş...... ama tabiki olan pcye oluyor.....güç kaynağı dandikse bütün parçalar yanar.....
eğer win 7 cd den yüklüyorsanız yükleme tamamlamıyor dedikten 3 dk sonr cd yi çıkarın ve pcnin fişini çekin daha sonra pc de sadece cmd açılıyor