pc çok donuyor

HPQ-User
11-02-2010, 10:46   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

kral sormuş:
pc çok donuyor neden dondugunu anlayamadım , hani pc acılırken yazılar yazıyoya orda intel pentium dual cpu eror yazıyor yani hata yazıyor belki ekran kartındanda olabilir bilemiyorum nfs carbon oynarken donuyor bundan daha kötü pcler bile donmuyormuş bana bir yardım edin teşekkürler

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
işlemcim 2 çekirdek 2,00ghz 1gb ram 512mb ekran kartı 160 gb harddisk

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0)

Craterus
12-02-2010, 10:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
881 mesaj

şimdi donma olaylarının çoğu cpu nun aşırı ısınmasından kaynaklanır cpu nun toz temizliğini yapın ve gerekirse ki herhalde gerekli termal macununu değiştirin sizin hata yazsısına gerlirse sorun siz eğer işlemci değiştirdiyseniz eski bios onu tanımamış olacak o zaman bios unuzu güncelleyin  böyle bir değişme var mı ?

Sefa Adak
12-02-2010, 10:58   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Merhaba

Oncelikle PC acılısında DEL tusuna basın ve BIOS'girin.CPU Temperature secenegini bulun ve sıcaklıgık degerlerine baktıktan sonra buraya yazın.Ekran kartından oldugunu düsünmüyorum.CPU-z programını indirin ve Motherboard sekmesinden anakartınızın adını buraya yazın.Sanırım BIOS Update gerekiyor.Guncel BIOS sürümünün linkini biz size veririz.Fakat Professional kullanıcı degilseniz BIOS Update islemi, risklidir.Elektrik kesilmesi veya tamamlanması durumunda PC'niz acılmaz.Anakartınızı Teknik Servisine gonderip BIOS'unu yazdırmanız gerekir.O yüzden çevrenizdeki bilgisayarcılardan birine yaptırırsanız iyi olur.Muhtemelen sorununuz düzelecektir.Gelismelerden haberdar ederseniz yardımcı oluruz.

Kolay gelsin..

Kapalı Hesap (158417)
12-02-2010, 12:28   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 8
1,060 mesaj

donma nedenleri
1-)işlemci kendine soğutamadığından donar
2-)bios ayarlarındaki bir bozukluktan donar
3-)donanım cakışmasından donar
4-)bilgisayarındaki bir virüsten dolayı donar
5-)donanımın işletim sistemini kaldıramadığından donar
6-)over clock (hız aşımı) yapmadan dolayı donar

son driver sürücülerini bulup güncelleyiniz.
Ayrıca
1. İşlemcinin hangi sıcaklılarda oluğunu yardımcı bir programla kontrol ediniz.Normal sıcaklık değerleri 40 50 °C arasıdır.
2. Bios ayarlarının değiştirilmemiş olduğunundan emin olun.
3.Herhangi bir donanım çakışması söz konusu ise ilgili donanımı pasif hale getirin.
4.Bilgisayarınıza virüs bulaşmış olabilir virüs programı kullanınız.
5. Sisteminiz kaldırmıyor olabilir örnek ram yetersizliği işlemci kasması gibi arkaplanda çalışan gereksiz programları sonlandırın.
6.O.C Overlock yapılmış ise gereğinden fazla hız aşımı donamaya sebep olabilir tekrar fabrika ayarlarına geri dönüş yapın