S.a arkdaşlar ben şimdi format attım xp kurdum we hızlanmıştı her şey hızlı çalışıyordu ama ses kartının driver ini kurdum we o anda bitti xp logosu geliyorya mavi bise gidip gelyo o bittikten sonra siyah ekran geliyor 3-4 dk bakiyorum acılması icin sizce neden böyle oluyor
NOT: bende2 pc war biri laptop biri masaüstü bahsettiğim masa üstü ve özellikleri
40 gb hdd 256 ram 256 ekran kart 2.00 işlemci
NOT: ses kartının driverini kurmadan önce siyah ekran cıkıyordu ama 3-5 saniye sonra kayboluyordu we hoş geldiniz yazıyordu
ses kartı=C-media CMI8738/C3DX audio
pc cook gec acılıyor
%100 Ses kartı ile ilgili ;)
suan yüklü driveri silip bunu kurcaz yoksa üstünemi
Arkadaşım senin yapacan şey belli ses kartını cıkaracaksın kasadan formatı öyle atacaksın bi kac gün öyle kullan sorun olmassa ses artın arızalıdır eger aynı sorunu verirse ram arızalı olabilir pc ciye götür kontrol ettir
Üreticisinin sitesinden sürücüsünü bulun, güncel sürücü her zaman daha iyidir.Bunu bi deneyin:
http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS ... edia/cm275a_wxp.zip
arkdaş werdiğin linkitekini indiı we kurdum değişiklik yok yine aynı acılma süresi aynı
baska fikrin warsa ne olur paylaş
ekran kartı sürücüsünü yükledin mi ?
virüs programın ne ?
ewet yükledim we güncel driver
we eset nod 32 kullanyom
arkdaşlar yardım edecek YOK MU ::(
ben diyorum ki ses kartını yüklemeden önce hızlı acılıp hızlı kapnyodu ama yükleyince bekleki acılsın bilgisayar yani ölme eşeğim ölme atasözü tam acıklıyor yani olayı
ses kartınızn açılışa sunduğu bir yada daha fazla program olabilr. başlangıç ayarlarından bu başlanğıc programlarını gözden geçir.
diski birleştir.
%temp% klasörüne gir ve içerdeki dosyay sayısı 200 den falzaysa hepsini sil. az sada sil.
sys (pagefiles.sys) boyutunu yükselt yada sisteme tabalı hale getir.
ekran kartı ayarloarını yedien yap.
anakartı yeniden kur.
birde internet için başlangıçta açılan programlar mevcut bu ayarlarada bak başlangıçta açılmasın( msn ve bildiğiniz indirme programı hairç diğerlerini kasdediyorum)
virüs koruyucunun yaralrınıda gözden geçir açılış esnasında sistemi denetleyebilir.( drivere şüpeli gözle bakmak)