XP'ye format atarken formatı Yerel Disk C yerine D ye atmışım D dekiler silindi ama C duruyordu 2 tane XP oldu sonra düzelir belki diye bi daha format attım bu seferde E ye format atmışım
PC açılırken 3 tane WİNDOWS XP PROF...den hangisini açmak istediğimi soruyor. Bu 3 XP yi de silip nasıl tamamen format atarım
Bİ ŞEY ANLAMADIM BU İŞTEN NASIL FORMAT ATILIR ANLAYAN VARMI???
PC'de 3 tane XP oldu YARDIM
tekrar aynı şekilde cd den başlat şu sitede de resimli olarakda anlatıyor. http://forum.donanimhaber.com/m_10202870/tm.htm
Boot.ini düzenlesen sanirim olur ama Xpnin hangi yerde oldugunu dogru belirtmen lazim yoksa calismaz
SAĞOLUN söylediklerinizi deneyeceğim
Sadace C de olmasını istiyorsan boot not dosyasının içine asağıdakini yapıştır kaydet tek olacaktır.Diğerlerini daha sonra silebilirsin.
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
aynı olay bendede oldu yanlışlıkla d yede kurmuştum 2 tane oldu
Fdisk atarsan çözülebilir sorunun bence tüm diskleri silip baştan formatlarsın olur işteee boot.ini dosyasını değiştirmek disklerdeki xp yi silmez sadece açılışta sormaz sonra tekrar c ye format attığını varsayarak boot.ini dosyası tekrar değişecek vee.. yine öbür xpleri görecek tekrar ediyorum en iyi çözüm f disk olabilir yada d ve e yi biçimlendirip c y tekrar xp kurabilirsin ama ilk önce biçimlendirme sonra format çünkü format sırasında dikkat ederseniz önceki xp sürümleri aranıyor der sen format sonrası biçimlendirme yaparsan sonra bide boot.ini dosyasını düzenlemek zorunda kalırsın bence bırak xp halletsin boot.ini yi tekrar söylüyorum d ve e yi biçimlendir sonrasında c ye format at yada fdisk yap