pc de kapanma sorunu

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
foxwoods
16-04-2005, 10:59   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

bilgisayarıma uzun süredir format atmıyordum windows xp yüklü sp2 yi kurmustum vede bütün güncelleştirmelerini yapmıştım office xp ninkileride
yeni bir oyun almıştım yükledim sonra oynamaya başlıyacaktım ki start tuşuna basınca masaüstüne döndüm tekrar girdim oyuna acama görüntü ayarlarından mı diye en düşük seviyeye cektim ama aynı sorun devam etti oyunun bozuk olduğuna karar vermiştim tekrardan yeni bir oyun daha aldım aynı şeyler olunca işletim sistemimde sorun olabileceğini düşündüm çünkü cok uzun süre kullanıyordum vede sistem ayarlarıyla oynamalar yapmıstım chip dergisinde yazan yollarla hızlandırmak için! birde bilgisayarım kendi kendini kapatıyordu web de dolasırken fazla sayfa acınca ilk önce donuyordu sonra bilgisayarım kapanıyordu restart felan atmıyordu direkt kapatıyordu bende bunun üzerine sistemimde sorun oldugunu düşünüp format attım.
tekrardan oyunları kurdum yeni aldıklarımı aynı sorun devam etti (eski oynadığım oyunlarda sorun yasamıyorum)
ve de kapanma sorunuda aynı şekilde bununla beraber hotmail de ki mail hesabıma ulaşamıyorum ama arkadaşlarıma sorduğumda sorun olmadığını soledıler vede bu olayla alakalı olduğunu düşündüm! bluetoth dongle mın sürücüleri bir gün hata veriyo diğer gün hata vermiyor
vede messenger 7,0 beta yı kullanıyorum mesenger uyarı verdi daha yeni sürümü var diye manuel olarak indirdim ki sorun olmasın diye 7,0 beta yı kaldırdım 7,0 kurmaya calıstım ama bilisayarım halen beta yı görüyo vede halen güncel sürümünün olduğunu sölüyor! bilgisayarıma birseyler oldugu açık
microsoft un online chat bölümünden yardım istedim sorunumu söledim bana donanımsal bir sorunum olduğunu soledıler!
bende en son taktığım ethernet kartımı başka slotla yerini değiştirdim ama sorunum devam ediyor! tamamen cıkartacağım ama büyük ihtimallen sorunum devam edicek!
bana bilgisayarımdaki sorunumun ne olduğu hakkında yardımcı olabilirmisiniz?
bios u güncelledim vede biosun bütün sürümleri mevcut aynı sekilde ekran kartının da!
bana bu konuda yol gösterirseniz sevinirim

Taner ŞAP

bilgisayarımın özelliklerinide yazıyım
asus p4t533-c i850e chip setli anakart
p4 2,4 gzh 533 mhz 512 kb cache
256x2 samsung rdram 1066 mhz (iki adet sonlandırıcı)
128 mb 128 bit geforce 4 mx 440 tornado ekran kartı
80 gb samsung harddisk ide 2 mb cache
1,44 samsung flopy
creative blaster 5,1 ses kartı
c net 10/100 ethernet (en son taktıgım parca)
inca tv/fm kartı bt 878
fax modem
44x24x44 yamaha f1 cd/rw
52 x lg cd rom
300 w power subple

lazrailefsanesi
16-04-2005, 15:11   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj
alıntı:
Gönderen : foxwoods

vede messenger 7,0 beta yı kullanıyorum mesenger uyarı verdi daha yeni sürümü var diye manuel olarak indirdim ki sorun olmasın diye 7,0 beta yı kaldırdım 7,0 kurmaya calıstım ama bilisayarım halen beta yı görüyo vede halen güncel sürümünün olduğunu sölüyor!

Bu herkeste oluyo merak etme.Bende de aynı seyi dedi.Ama diger soylediklerin gercekten cok ilginc.Formatla çözülmemesi ayrı bi ilginc.Umarım forumda cevap bulabilirsin.

mfatiherkan
18-04-2005, 16:53   |  #3  
Yıllanmış Üye
231 mesaj

Şimdi bir oyun almışsın peki oyunun minimum sistem gereksinimi nedir.
Open gl 1.5 veya 2 var directx 9.0 sürümleri vardır eyerki bunları oyunun istiyorsa kurman gerek.Ve oyunun orjinalmi?.

Messenger'ı farklı modda kaydetme.Messengere ilk açtığın zaman yeni bir sürümü var dediği zaman internettten indirebilir veya www.msn.com.tr 'dan da indirebilirsin.Bu sorununu çözecektir.

Bilgisayarının açılıp kapanması biostan olabileceğini tahmin ediyorum.Güncellemişsin lakin ayarlarına tekrar bak.Wakeup seçeneği varsa disable yap.Yanlış güncelleştşrmelerde sana sorun yaşatabilir.
Bence ethernet kartını bir test et çalışıyormu.Bazen anakart seçici olabiliyor.Birde intel cihp setli bir kart dene.

bluetoth la ilgili olarakta bir şey diyemem modelini söylersen belki yardım edebilirim.

yani sana bir çok sey sıralayabilirim.
lakin bakmak gerek ozaman daha çabuk çözüm önerebilirim

rededit
18-04-2005, 19:17   |  #4  
Yeni Üye
29 mesaj

Hojam sorun donanımsal kasayı aç bak bi fanların sağlam mı işlemcinin ısısına bak powerı kontrol et. Formatla çözülemeyen problemin kaynağı yazılımsal değil donanımsaldır.