Eğer Microsoft hali hazırda klavye ve mouse ile kullanılan PC'ler için Windows 8 NON METRO Edition gibibir sürüm çıkarmaz ise Windows 8 Tablet ve akıllı telefonların dışında başarılı olamaz gibi geliyor, kullanıcılar açısından...
Windows 7'nin yanına kurdum Windows 8 RP'yi, masaüstü ikon ve ufak tefek görsel farklılıklardan başka bir fark göremedim Windows 7 ile arasında. Şimdilik Windows 7 x64 SP1 ile mutluyum.
Fikrim Windows 8'in birincil çıkış amacı Metro UI'yi kullanıcılara sunmaktı, sundular. Metro UI'yi kötülemiyorum ama Masaüstü ve Notebook PC'lerde olmaz...
EDIT: Bu yorumları yazarken Windows 8 RP'de ve Metro da fazla zaman geçirmemiştim. Dün Windows 8 Pro RTM x64 sürümünü kurdum harika olmuş, Metro'yu da kişileşştirdikten ve zaman geçirdikten sonra alışıyorsunuz. Arkadaşlar zaten şöyle bir olayda var tek tuşla arayüz değişiyor. Alıştıktan sonra Metro Apps'leri açmak kapamak çocuk oyuncağı tek gözüme çarpan emin olamadığım default Apps'lerin [Mail, News, People..] ram tüketimi biraz fazla geldi bana x64'te CPU kullanımlarıda çok düşük.
İlk olarak Windows 7'nin yanına kurmuştum ama şimdi ana OS olarak kullanıyorum Windows 8'i :) Arkadaşlar zaten altında Windows 7 yatıyor o yüzden güvenerek kurdum. Windows 8=Windows 7 SP2 gibi birşey gözümde. Ufak düzeltme ve tweak + yeni özelliklerle al sana Windows 8.
Oyun performansı deneme şansım olmadı ama %10 civarı daha üstün olduğu söyleniyor. Yeni File Explorer güzel olmuş, çok kullanışlı, açılış kapanış hızı zaten ortada ve şunu söyleyeyim Windows 7'den daha hafif sistem. Bir diğer güzel yanı da şu dosya kopyalama olayı hem hızlı hemde duraklat/devam et gibi seçenekler var. Aero yok gibi, çok çok ince bir saydamlık var ama Windows 7 ile beraber gelen Aero Shake, Aero Snip vs gibi özellikler devam ediyor.
Default PDF, ISO aracı, virüs programı olması Windows'un bence senelerdir olan eksikliği idi, 8 ile beraber default antivirüs PDF ve ISO aracı programı var Güvenlik programı, Windows Defender fikrimce 3. parti bir uygulama kurmaya gerek yok. Gerçi kullanıcı deneyimi ve amacına da bağlı ama standart ev kullanıcısı için gerek yok gibi. Bir diğer güzel olan özellikte bilgisayara deep freeze gibi roll back yapabilmeniz.
Biraz daha zaman geçireyim geri dönüşleri yazarım.