Pc de oyunların iyi çalışması hakkında

HPQ-User
27-01-2010, 10:19   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

tayfun sormuş:
arkadaşlar pc de oyunların iyi çalışması kasmaması donmaması için en önemli donanım yada donanımlar nelerdir ve boyut ne olmalıdır?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
intel core 2 duo cpu
asus anakart 1 gb ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6

HActeX
27-01-2010, 11:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,275 mesaj

En önemli Donanımlar Arasında Aslında En başta Grafik Kartınız Tabikide Grafik kartınızda önemli olan Bellek miktarı değildir işlem yapma kapasitesidir ama yinede bellek miktarı da önemlidir
1-EKRAN KARTI
2-İşlemci
3-BELLEK(RAM)
4-sabit disk

ufuk_35
27-01-2010, 12:01   |  #3  
Yıllanmış Üye
800 mesaj

Tabii ki chipset yani anakart da önemlidir. Aynı ekran kartı, M HD4650, biri samsung diğeri hp dizüstü, arada 0.2 puan fark var. Şaştım kaldım.

Erhan Tiryakioğlu
27-01-2010, 13:35   |  #4  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Baştan sona olarak önemli listeyi size yazayım ;

PSU [Power Supply] : Bu olmaz ise veya güç yetersiz olursa bilgisayarınız çalışmaz, eğer varsa ve yetersizse çalışmak yerine yanmayı tercih eder.
Anakart : Anakart Herşeyin babası denilebir bu olmazsa hiç bir bileşeni çalıştıramazsınız PSU olmazsa buda çalışmaz.
HDD [Sabit Disk] : Hdd olmazsa Sistemi kuramayız böylece bilgisayar açılsada sadece CD-Boot yeri ve biosla oynayabilir artık ne kadar eğlenceli olursa anakart yoksa buda çalışmaz.
CPU [İşlemci] : İşlemci Bilgisayarın beynidir her görev bunu üzerinden en az bir kez geçer ve hdd ve bu olmazsa o bilgisayar çalışmaz, hdd olmaz ise çalışır ama yukarıda ne yapılabileceğini belirttimGülümseme
RAM [Rastgele Erişimli Bellek] : Buda olmazsa bilgisayarınız açılır ancak HDD'deki hiçbir şey yaopamazsınız cd ve biosdan başka.
GPU [Grafik/Ekran Kartı] : Oyunlarda en önemli Bileşendir İşlemciden sonra aslında işlemci kötü olup bu iyi olsa performans olmaz tam tersi olsada ancak bunun Belleğinden Önce Biti daha önemlidir.
Klavye : Klavye olmazsa hiç bir veri girişi yapamazsınız fareden daha önemli bir harici çevre birimidir biosda falan fare yerine klavye kullanılır artık hangisi genel bilgisayarda daha önemli siz düşünün ama oyunlarda fare ile klavye kombinasyonu en önemli şeylerdir.
Fare : Genel Bilgisayarda boot ve bios ekranlarında hiç bir işe yaramaz ancak masaüstünde klavyeden daha fazla gereksinim duyacağınız çevre birimidir çoğu strateji oyunu için birebirdir.
Monitör: Görüntü birimidir, Genel ve özel kullanımlarda en önemli çevre biriminden biridir, oyunlarda artık HD monitörler göze çarpmaktadır ve mükemmel görüntü vermektedirler.

Alıntı sanmayın parmaklarımla yazdım Gülümseme

Son Düzenleme: Erhan Tiryakioğlu ~ 27 Ocak 2010 13:38
KemaL`
26-05-2010, 21:33   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj

ya bişi sormk istiorum ben bilgisayarıma harici harddisk almak istiorum duyduğuma göre harici harddiskin içinden istediğin oyunu oynayabiliyormuşsun? bilgilendirirseniz sevinirim!

cihat emre
26-05-2010, 22:26   |  #6  
cihat emre avatarı
Yıllanmış Üye
148 mesaj
Alıntı: KemaL`  
ya bişi sormk istiorum ben bilgisayarıma harici harddisk almak istiorum duyduğuma göre harici harddiskin içinden istediğin oyunu oynayabiliyormuşsun? bilgilendirirseniz sevinirim!
RAHAT OYNARSIN YALNI OYUN ESNASINDA USB KABLOSUNA BİŞE OLMASIN DA AMAN :)))<