mrb arkadaşlar ben pc parçalarını takıp açtığm zaman kasadan kıvılcım çıktı sonra hemen fişi çıkardım sonra tekrar başlattım işlemcının fanı dönmüyodu başka bir girişe taktım oldu galiba işlemcının fan girişi yandı ayrca pc başlarken cpu fan error diyo ama fan dönüyo bi de fan ahyarını nerden yapabilirim ?
pc den kıvılcım çıktı
1. pc ye elektrik takılı iken mudahale etmen cok yanlıs donanıma zarar werebilirsin en azından psu ın arkasındakı on off dan kapasaydın cpu fan girisi çalısmadıı içn baska bi yerede taktıın içn erorr der acılırken bıos a gir we pc healtus status dan işlemci sıcaklıına bir bak eğer normal değerlerde ise sorun yok demektir o hatayı wersede önemi yok o sadece islemci fanını o gırıse takmadıın ıcın uyarıyor dediim gibi işlemci sıcaklıı normalse we pc wındows a giriyorsa sorun yok
sıcaklık cpu: 52 - 50
eozenirişlemci fabı ayarlayan sensörbu kötü bişeymi
Kötü bir şey tabiki işlemci ısısına göre anakart fanı ayarlardı yani ısındıkça fan hızını artırırdı sende bu sensör gittiğine göre artık böyle bir özellik yok sende :))
YasinCKötü bir şey tabiki işlemci ısısına göre anakart fanı ayarlardı yani ısındıkça fan hızını artırırdı sende bu sensör gittiğine göre artık böyle bir özellik yok sende :))bu özellik olmayınca ne gibi zararlar görcem
eğer işlemcin çok ısınırsa fan devri ayarlanmıyacak bu kadar ki ayarlanmadığı için gittikçe işlemcinin ısısı yükselecek eğer işlemci soğutucun iyi ise fazla ısınmaz merak etme eğer yanında gelen stock fan ise bir az önce iyi bir soğutucu almaya bak
YasinCeğer işlemcin çok ısınırsa fan devri ayarlanmıyacak bu kadar ki ayarlanmadığı için gittikçe işlemcinin ısısı yükselecek eğer işlemci soğutucun iyi ise fazla ısınmaz merak etme eğer yanında gelen stock fan ise bir az önce iyi bir soğutucu almayasoğutucu ne önerirsin ?
Macunu almassan o soğutucu bir süs olacak ne olacağını sanıyon :))
YasinCMacunu almassan o soğutucu bir süs olacak ne olacağını sanıyon :))macun u sürüp yapıştırcam galiba aklıma bi tek bu geliyo =) 30 dk ya çıkıyom gidicem almaya
sukruegemacun u sürüp yapıştırcam galiba aklıma bi tek bu geliyo =) 30 dk ya çıkıyom gidicemNe yapıştırması yaw
O macunu ince bir biçimde işlemcinin üzerine sürcen çok fazla sürme ince
Anakarta taşırayım deme sakın karışmam sonra
Sonra fanı yavaş bir şekilde yerine otutturcan biraz nazik ol ama
Son Düzenleme: YasinC ~ 01 Haziran 2009 19:29
YasinCNe yapıştırması yawsağol valla yasin yalnız 2. resimdeki gibi koruması yok benim işlemcinin bi sorun olmaz demi.
O macunu ince bir biçimde işlemcinin üzerine sürcen çok fazla sürme ince
Anakarta taşırayım deme sakın karışmam sonra
Sonra fanı yavaş bir şekilde yerine otutturcan biraz nazik ol
olmaz ama sen çok dikkatli ol yada şöyle yapa bilirsin soğutucunun işlemciye değen yerine sür yavaş bir şekilde yerine otuttur.