pc donuyor ve kasadan ses geliyor

HPQ-User
11-08-2010, 10:19   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

tensel25 sormuş:
pc açıldıktan kısa bi süre donuyor ve kasadan ses geliyor reset atınca düzeliyor ama dediğim gibi kısa bi süreliğine önce kendimce ram lerden birini çıkartırsam düzeleceğini düşündüm ramin birini daha sonradan eklemişdim çünkü fakat sorun ordan değilmiş ayrıca artık çıkardığım ramide takamıyorum takınca pc açılmıyor biraz araştırma sonucu proram çakışması diye bi yardım yazısına ulaşdım anlatılanı uyguladım düzelir gibi oldu ama düzelmemiş sorun böyle işte lütfen yardım edin..ne yapmalıyım ve anlıcağım dilden anlatırsanız sevinirim neticede bilgisayar bilgim internet falan işte her insan gibi onun dışında bir bilgiye sahip değilim... şimdiden teşekkür rderim

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
toplama parçalar ama sarun yeni türedi daha önce yoktu

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/533.4 (KHTML, like Gecko) Chrome/5.0.375.125 Safari/533.4

PCKoLiK BeRKaY
11-08-2010, 10:37   |  #2  
PCKoLiK BeRKaY avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
542 mesaj

Format !

leadguitar
13-08-2010, 23:32   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

geçenlerde bir bilgisayar topladım..dedim almışken geleceğe yönelik olsun falan .. bilen bir arkadaşımıda aldım yanıma gittik mağzaya topladık geldik evde kurduk.. herşey süper tak internette gezinirken bilgisayar kitlendi..dedim herhalde olur.. normaldir...reset attım ...20 dakka sonra bidaha oldu... sinirler harap tabi.. anladım bilgisayarda bişiler var.. internette bilgisayar kitlenmesine ait  birsürü sorun var ( yazılımsal donanımsal ) vs...bende kitlenirken ekran feci kitleniyor... yani klavye mouse  hiğç bir komut atamıyorsun..özellikle oyun oynarken ... sanırım. sendede aynı sorun var...dediler format at geçer.. atıık geçmedi... işletim sistemini değiştir dediler onuda yaptım ( win32 bit ten 64 bit yükledim) oda olmadı.... yani anlican yazılımsal bir sorun olmadığına kara verdim.. donanım uzmanı arkadaşım "donanım sorunu" olacağını söyledi.. kasayı yeni aldığım için parçalarının garantsi duruyodu kaptım götürdüm servise... hemen bir teste tabi tuutlar parçaları hop ekran kartının chipsetleri uyuşmuyomuş.. ondan yapıyomuş.. yeni ekran kartıo taktılar ati...sonuç süper şükürler olsun..öncelikle sana diceğim şey... ekranın nerde nasıl ne zaman  kitlendiğini bul.. bende oyun oynarken çok gidiyodu... ve kitlenmenin ekran kartında olduğu aşikardı bi bakıma.. ki şüphelendeiğimiz gibide çıktı...kitlenmenin birsürü çeşidi var..ram..hdd.. ekran kartı vs...yazılımsal değil diyosan ki format, yeni işletim sistemi gibi şeyler yaptıysan donanımsal olması kesin ve parçaları bi test yaptır..illaki çözüme ulaşırsın.. şimdi ben bide ses kartıylayaşıyorum sorun ama bakalaım onada bi çözüm bulacağız..:) valla paramızlaçile satın alıyoruz yeminlen:) iyi geceler.

Huzzia
19-08-2010, 04:07   |  #4  
Huzzia avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
144 mesaj

Anakartta ram bölümü dual çalışıyor olabilir yani ilk ram'i 1. slota takmışsan 2. ram'i 3. slota takacaksın 1=3 , 2=4 eğer ikili çalışıyorsa 1. ve 2. slota takmışsan pc açılmaz ...