Merhaba,
Öncelikle hemen belirteyim, aslında forumlarda üyelik almam fakat chip'e gerçekten itibar ettiğim için özellikle kaydımı yaptım ve bana yardımcı olabileceğinizi umuyorum.
Benim kendime yeten sıradan bir PC'im var ama son zamanlarda beni çok bunaltmaya başladı.Yaklaşık 2 ay önce tek tük donmalar oldu PC'de.Açıkcası her PC'de olur diye pek önemsemedim.Fakat bu donmalar devam etti ve son 2 haftadır insanı çileden çıkarır bir boyuta ulaştı.Geçen hafta PC'ye format attım ve fakat hiçbir düzelme olmadı; şu an PC sürekli donuyor:
UYARI: Örneğin eğer yalnızca web'de dolaşırsam ya da hiçbir işlem yapmazsam PC'de sorun olmuyor; ama ne zaman bir uygulama açsam ya derhal ya da 3-5 dk. içinde donuyor.
Bilgisayarımda virüs olmadığından fazlasıyla eminim; Nod 32 son sürüm orjinal versiyon kullanıyorum.Ve tüm sürücülerim en güncel şekilde yüklü.
Dünden bu yana artık hiçbir oyuna giremiyorum; office ya da msn bile açamıyorum direk donuyor.
Araştırmadığım yer kalmadı; forumlarda işlemci fanından bahsediliyor.İşlemcim ya da fanım kısmen ya da tamamen bozulmuş olabilir mi? Eğer öyleyse bunu nasıl anlayabilirim? 1 yıl kadar önce işlemci fanım bozulmuştu; aşırı ses yaptığı için değiştirmiştik, ama şu an bozuksa bile fandan gürültü gelmiyor.Donanım parçalarımın sağlıklı çalışıp çalışmadığını anlayabileceğim, ücretsiz, kullanımı kolay bir program var mıdır?
Kısacası hiçbir şey olumsuz görünmüyor ama PCde sorun var.
Sistem Bilgisi: P4 2.66Ghz işlemci 1.5 GBRam Asus P5VDC-MX anakart
Başınızı ağrıttıysam affola, şimdiden çok teşekkür ederim; yanıtınızı bekliyorum.