Arkadaşlar günlerdir forumlarda bu konuya çözüm bulmaya çalışıyorum ama henüz bir çözüm bulamadım. Benim sorunum şu:
BilgisayarımdaSegeate 320gb sata2 olan harddiskimi anakartımın sata2 desteği olmadığıiçin harddiskin üzerine jumper takarak sata olarak 1 sene kullandım.Daha sonra yeni bir Segeate 1tb sata2 harddisk aldım ve üzerine tekrarjumper takarak pc ye taktım. Sadece bu harddiski taktım ikisini birdendeğil. Fakat ne pc ne de bios harddiski görmüyor. Ekranda "Hardware initiate failed Please check device. The bios does not be installed press (g) to centini " diyebir yazı çıkıyor. Bir de daha önceki harddiskimin jumperını çıkararakpc taktım ve ekranda aynı yazı çıktı. Yani harddiski sata2 görünceböyle bir yazı çıkıyo. Burdan yeni harddiskimin sata2 olarak görüldüğüanlamı çıkabilir. Ama benim sata olarak kullanmam şart ve anakart sata2yi desteklemiyor. Aklıma takılan bir şey ise yeni harddiskimin üstündejumper ayar şeması yok. Acaba diyorumki bu harddisk sadece sata2 olarakmı kullanılıyo sorun bunda mı kaynaklanıyo? Bu arada bios um sonsürümünde günceldir. Yeni harddiskim Segeate ST31000333AS
Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Pc harddiski görmüyor
5 gündür tek cevap bile gelmemiş görünen o ki bu sorun burdakileri aşıyo...
Aşma değilde biostan ayarlama gerekir. Benim harddiskimde sata2 yi desteklemiyor. İki tane sata2 harddiki sata1 olarak kullanıyorum, üstelik ikisindede jumper yok. Bir bilgisayar servisine gitseniz gerekli ayarlamaları sanırım sizin için yapıverir.
Bir diğeri bildiğiniz gibi sata2 ler sata1 lerin iki katı veri taşıma hızına sahip. Bunları sata1 gibi kullanmaktansa 100-150 liraya güzel bir sata2 anakart alabilirsiniz.
Yok ne servise giderim, ne biosla uğraşırm, nede anakart alırım derseniz yeni aldığınız harddikteki jumperi çıkartıp , harddiski takmadan windowsu açıp, windosws açıkken harddiski takın. Aygıt yöneticisinden donanım değişikliklerini tara komutunu vererek sistemin harddiski görmesini ve sürücüsünü yüklemesini sağlayın. Buluncada biçimlendirip kullanmaya başlayın. Muhtemelen sorunsuz kullanmaya başlayacaktır.